Scapă de mirosul urât din gură

  Ce cauzează respirația urâtă

  Cauzele de respiratie urat mirositoare

  Gură uscată

  Cea mai frecventă cauză a halitozei este gura uscată. Uscăciunea apare dacă beți suficientă apă, fie că ați dormit sau ați călătorit, ceea ce face ca producția de salivă să încetinească în organism.

  Gura uscată duce la apariția celulelor moarte pe limbă care descompun bacteriile. Ca urmare a acestui proces, apare un miros neplăcut.

  Igiena dentară slabă

  Mirosul rău tinde să provină din limbă, deși același proces de descompunere a celulelor moarte și a reziduurilor alimentare poate apărea și în alte zone ale gurii, cum ar fi de la o masă blocată în dinți.

  Dacă nu vă periați bine dinții, bacteriile se pot acumula pe dinți și pot provoca un miros neplăcut.

  Mâncare

  O altă cauză a respirației urât mirositoare este alimentele pe care le consumați. De exemplu, mulți cunosc mirosul de usturoi sau ceapă sau respirația unui fumător.

  Dietele rigide și postul pot duce de asemenea la un miros neplăcut, deoarece organismul descompune grăsimea și eliberează cetone care pot fi mirosi.

  Fumatul

  Fumatul în sine este o sursă de respirație urâtă. De asemenea, fumătorii dezvoltă adesea parodontită, care provoacă un miros rău.

  Infecții orale

  Mirosul neplăcut poate fi cauzat de carii, parodontită sau stomatită.

  Ocazional, respirația urâtă provine de la inflamația cronică a nasului, sinusurile nazale și gâtul, ceea ce duce la scurgerea mucusului de-a lungul peretelui al gâtului.

  Există, de asemenea, cauze medicale ale respiratiei urat mirositoare, inclusiv:

  • Medicamente
  • Xerostomie (uscăciunea orală cauzată de medicamente)
  • Reflux gastro-alimentar
  • Boli de rinichi și ficat
  • Diabet și altele

  Mirosul de acetonă din gură
  Mirosul de acetonă din gură poate indica diabet slab reglementat.

  Atunci când organismul nu are insulină, utilizează acizi grași pentru energie, determinând producerea de cetone-produse secundare ale metabolismului grăsimilor. Cetonele sunt, de asemenea, produse în timpul postului sau alimentației bogate în grăsimi și carbohidrați săraci.

  Cetonele pot provoca greață, vărsături și oboseală și pot duce la o stare periculoasă – cetoacidoză diabetică. În acest caz, trebuie să consultați un medic pentru ajutor.

  .

  Sinuzita cronică

  Aceasta este una dintre cauzele comune și ascunse ale respiratiei urat mirositoare. Mucusul se acumulează în sinusurile nazale, se scurge pe peretele din spate al gâtului și rămâne pe partea din spate a limbii. Semnele de sinuzită sunt răceli frecvente, secreții galbene din ochi, nas curbat, tuse frecvente.

  Încercați curățarea cu o picătură de apă de mare de câteva ori pe zi. Consultați-vă medicul pentru a verifica copilul pentru sinuzită cronică.

  Amigdalele mărite

  Dacă amigdalele sunt mărite, secrețiile nazale și orale se pot acumula și acest lucru poate duce la un miros neplăcut.

  Corpuri străine în nas

  O altă cauză a respirației neplăcute poate fi un corp străin descompus, cum ar fi o bucată de mâncare (mazăre, semințe). În acest caz, mirosul va veni dintr-o nară. Consultați un medic pentru a elimina corpurile străine.

  Gură uscată

  Când gura este uscată, proprietățile naturale ale salivei scad. Acest lucru permite bacteriilor din gură să se înmulțească și să producă un miros neplăcut. Asigurați-vă că copilul bea 3-4 pahare de apă pe zi.

  Reflux gastrointestinal

  O altă cauză a mirosului neplăcut poate fi ridicarea acidului gastric în gât. Dacă observați un miros acru, cel mai probabil motivul este acesta.

  Cum să scapi de respiratia urat mirositoare?

  Din păcate, nu există o soluție pe termen lung pentru această problemă.

  Deoarece halitoza este cauzată de diferite cauze, toate deciziile sunt temporare și trebuie repetate pentru a scăpa de respirația urâtă.

  Beți mai des apă

  Bacteriile se acumulează atunci când aveți gură uscată și în mod natural o modalitate de a combate acest lucru este să beți apă în mod regulat. Dacă beți apă în mod regulat și produceți saliva, șansele de miros neplăcut scad.

  Utilizați raclete pentru limbă

  Curățarea spatelui limbii este cea mai eficientă cale. În mod ideal, acest lucru trebuie făcut după fiecare masă. Acest lucru reduce concentrația compușilor de sulf volatili, reducând mirosul neplăcut din gură.

  Clătiți gura

  Dacă nu puteți folosi o periuță de dinți sau o racletă de limbă, puteți clăti gura cu un produs de spălare orală. Gargara elimină mai bine bacteriile decât guma de mestecat sau bomboanele de menta, dar este încă un remediu temporar și nu la fel ca și curățarea limbii.

  Pentru a obține un rezultat mai bun, trebuie să clătiți gura timp de 30 de secunde, să nu mâncați și să nu fumați timp de o jumătate de oră după clătire.

  Puteți face un balsam de gură fără alcool.

  • Se fierbe 5 bastoane de scorțișoară într-o ceașcă de apă timp de 5 minute.
  • După aceea, scoateți bețișoarele de scorțișoară și lăsați apa să se răcească.
  • Păstrați această apă de gură într-o sticlă sau într-un pulverizator.

  De asemenea, încercați să clătiți gura cu apă cu un vârf de bicarbonat de sodiu sau sare.

  Curățați dinții cu un fir

  Bacteriile pot descompune alimentele blocate între dinți și pot provoca un miros neplăcut. Periajul regulat cu folosirea atei dentare ajută la îndepărtarea particulelor de alimente. Și în timp ce limba este principala sursă de miros neplăcut, ața dentară joacă un rol important.

  Menta drajeuri

  Majoritatea oamenilor poartă cu ei drajeuri de menta sau guma de mestecat pentru a-și împrospăta respirația. Cu toate acestea, efectul acestui lucru este temporar și nu va dura atâta timp cât după clătirea gurii și curățarea limbii.

  De exemplu, ceaiul verde are proprietăți antibacteriene, iar scorțișoara conține uleiuri esențiale care ucid multe bacterii. Puteți adăuga scorțișoară la terci de dimineață sau scorțișoară la ceai.

  Legumele și fructele crocante, de exemplu, țelina și mărul au un efect dublu. Ele cresc producția de salivă, iar structura fermă îndepărtează bacteriile de pe suprafață. Pepene galben, portocale și fructe de padure pot ajuta, de asemenea.

  Iată câteva alimente care pot fi purtate cu dvs. pentru a reduce respirația urâtă pentru o vreme:

  Semințe:

  • Anasonul (câteva semințe înainte de mese sunt, de asemenea, benefice pentru digestie)
  • Cardamom
  • Fenicul
  • Mărar (maschează mirosul)

  Și, de asemenea:

  • Bastoane de scorțișoară (mușcați o bucată mică și mestecați)
  • Cuișoare (un dinte este suficient)
  • Patrunjelul (mestecați bine)

  Cum să eliminați mirosul de ceapă și usturoi din gură

  Iată câteva remedii pentru a vă ajuta să eliminați mirosul de ceapă sau usturoi.

  Mere crude

  Mărul și alte fructe au proprietăți care provoacă oxidarea. Aceste proprietăți sunt eficiente în combaterea compușilor sulfurici în usturoi și ceapă.

  Suc de lămâie

  Acidul din sucul de lămâie neutralizează allinaza-o enzimă produsă prin zdrobirea cepei sau a usturoiului, provocând un miros neplăcut.

  Ceai verde

  Ceaiul verde este bogat în polifenoli, care maschează substanțele care provoacă un miros neplăcut.

  Lapte

  Un studiu recent a constatat că combinația de apă și grăsimi din lapte ajută la combaterea mirosului neplăcut de usturoi.

  Cum să scapi de mirosul de alcool sau de supraîncălzire din gură

  Alcoolul are un miros destul de distinct. Dacă doriți să scăpați de mirosul de alcool, puteți încerca următoarele metode:

  Cafea

  Cel mai bine este să alegeți o cafea neagră puternică fără lapte și zahăr și să le clătiți ușor dinții. Puteți mesteca, de asemenea, boabe de cafea.

  Guma de mestecat

  După cafea, puteți mesteca guma de mestecat. Cu toate acestea, mulți știu că guma de mestecat este cel mai adesea folosită pentru a masca mirosul, astfel încât această metodă poate provoca suspiciuni.

  Cărbune activat

  Pentru a elimina mirosul de alcool, puteți utiliza cărbune activat, mestecând comprimatele într-o doză conform greutății (10-20 comprimate).

  Produse aromate

  Produsele cu miros puternic maschează bine alte mirosuri. În unele situații, mirosul de usturoi sau ceapă va fi perceput mai favorabil decât mirosul de alcool

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Добавить комментарий