Semne de lipsă a vitaminei B12

  Majoritatea oamenilor nu au nevoie să ia vitamine. Dar dacă observați cel puțin unul dintre aceste semne la dvs., este mai bine să vă înscrieți pentru o consultare cu un medic. De ce este vitamina B12 atât de importantă? Faptul este că joacă un rol în multe procese ale corpului: — participă la sinteza ADN și ARN – — sprijină sănătatea sistemului nervos – participă la producerea hemoglobinei; – participă la procese metabolice importante în creier; întărește imunitatea. Dar există o problemă: organismul nu poate sintetiza independent vitamina B12, deci trebuie să obțineți din dietă sau suplimente. Vitamina B12 poate fi găsită în aproape toate produsele de origine animală. Cu toate acestea, unele alimente, cum ar fi ficatul și crustaceele, conțin vitamina B12 cu mult mai multe ori decât toate celelalte. Rata zilnică pentru adulți și adolescenți de la 14 ani este de 2,4 µg.

  SENZAȚIE DE AMORȚEALĂ ÎN MÂINI ȘI PICIOARE
  Vitamina B12 este implicată în producția de mielină, care păstrează sănătatea nervilor și funcționarea lor normală. Dacă aveți o deficiență, nervii sunt «goi». Ca rezultat, simțiți furnicături și amorțeală în mâini și picioare.

  Oboseală
  Semnul de bază al deficienței vitaminelor B este oboseala zilnică

  Culoare pielii gălbuie-palidă
  Următorul punct este pielea gălbuie-palidă. Motivul : nu există cantitatea potrivită de oxigen. Și după cum vă amintiți, organismul, cu orice deficit, reduce substanțele utile din organele cum ar fi pielea, unghiile și părul. Tenul se poate schimba din cauza unui număr de boli grave, printre care hepatita sau chiar cancerul hepatic.

  Depresie
  Vitamina B12 este implicată în producerea neurotransmițătorilor. Una dintre ele este serotonina sau hormonul de bună dispoziție. Dacă hormonul este în deficit, atunci starea de spirit este, cel puțin, nesatisfăcătoare. Din cauza lipsei de vitamina B, legătura sănătoasă dintre neuroni se prăbușește și se dezvoltă depresia.

  PROBLEME DE MEMORIE
  Vitamina B12 joacă un rol important în procesele metabolice din creier. Deficitul de vitamina duce la disfuncții cognitive. Prin urmare, dificultățile cu memorarea și percepția informațiilor. Dacă observați astfel de tulburări, verificați nivelul vitaminelor.

  AVEȚI PESTE 50 DE ANI
  Persoanele cu vârsta peste 50 de ani sunt expuse riscului. Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, stomacul începe să producă mai puțin acid. La rândul său, sucul gastric este necesar pentru absorbția vitaminei B12. Medicii estimează că aproximativ una din trei persoane cu vârsta peste 50 de ani suferă de o deficiență a vitaminei. Unii adulți cu vârsta pierd capacitatea de a absorbi vitamina B din alimente. Singura soluție este să luați suplimente.