Simptome de Colesterol Ridicat în sânge


  Începând cu 20 de ani este foarte important de a fi observate în mod regulat de un medic și să ia testele necesare pentru a monitoriza nivelul de colesterol în sânge, acesta trebuie să fie în limite normale și nu pentru a expune sănătatea grave riscuri.

  Semne de colesterol ridicat în sânge-nu ratați!

  Colesterolul este un tip de grăsime care este prezentă în toate celulele corpului nostru. Majoritatea colesterolului eliberează ficatul, dar intră în organism cu alimentele pe care le consumăm. Funcția principală pe care colesterolul o efectuează este participarea la formarea acizilor biliari responsabili de absorbția grăsimilor. Și este, de asemenea, responsabil pentru producerea anumitor hormoni sexuali și hormoni tiroidieni.

  Principala problemă este că majoritatea oamenilor pur și simplu nu sunt conștienți de nivelul ridicat al colesterolului din corpul lor, așa cum se întâmplă cu alte boli, nu observă simptome evidente. Ca urmare, acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi ficatul sau sistemul cardiovascular.

  Cu un nivel ridicat de colesterol, riscul de ateroscleroză (aceasta este o acumulare de grăsimi pe pereții arterelor care împiedică circulația normală a sângelui) crește semnificativ. Și având în vedere pericolul unei astfel de afecțiuni, este foarte important să știți despre o serie de simptome.

  Fiecare persoană, începând cu vârsta de 20 de ani, ar trebui să fie examinată în mod regulat de către medici și asigurați-vă că pentru a lua un test de sânge pentru a determina nivelul colesterolului.

  Acest lucru este important de făcut, deoarece simptomele vor apărea mai târziu, iar aici este important să se asigure un tratament în timp util.

  Fără un test de sânge, o persoană continuă să conducă un stil de viață obișnuit, nu este deranjat de nimic, iar organismul suferă deja în acest moment.

  Cu toate acestea, experții au reușit să identifice unele simptome care ar putea indica o creștere a nivelului de colesterol din sânge:

  Senzație de durere și greutate în ficat și vezică biliară
  Gură uscată și paloare a cavității bucale, adesea însoțită de halitoză (respirație urâtă)
  Greutate în stomac și probleme digestive, în special după consumul de alimente grase
  Formarea de gaze și indigestie după mese
  Modificări ale ritmului intestinal, constipație
  Dorința de a dormi după masă
  Apariția intoleranței alimentare (anumite alimente)
  Erupții cutanate și mâncărime
  Dureri de cap și migrene
  Amețeli și probleme cu coordonarea și echilibrul corpului
  Umflarea și amorțirea membrelor
  Probleme de vedere
  Excitare neobișnuită și anxietate în timpul mișcării și activității fizice
  Toate simptomele de mai sus sunt adesea confundate cu alte boli și probleme de sănătate, ele pot dispărea spontan.

  Cu toate acestea, ignorând nivelul colesterolului, oamenii își agravează starea (inactivitatea) și ca rezultat va fi foarte greu (și uneori imposibil) să restabilească daunele rezultate.

  Dar avem o veste bună: toate acestea pot fi evitate prin efectuarea unui test de sânge simplu și lipirea unui stil de viață sănătos. La urma urmei, obiceiurile corecte ajută la stabilizarea nivelului de colesterol în mod natural și în același timp, stimulează funcția hepatică.

  Cum să urmăriți nivelul colesterolului ?

  În cele mai multe cazuri, pentru a reduce colesterolul, vor fi necesare medicamente, dar sa dovedit deja că unii oameni nu au nevoie de ele. Dar, indiferent dacă o persoană ia medicamente sau nu, este mai bine, desigur, să evitați consumul de alimente grase și prea calorice, cum ar fi de exemplu:

  Mezeluri
  Carne roșie
  Delicatese din carne
  Fast-food
  Produse de cofetărie
  Produse semifinite
  Cremă
  Unt și maioneză
  Gălbenuș de ou

  În schimb, este de dorit să includeți în dieta dvs. alimente cu o valoare nutritivă ridicată :

  Fructe proaspete
  Legume
  Leguminoase
  Cereale integrale
  Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi
  Ulei de măsline
  Carne slabă
  Pește
  Semințe de in și semințe de chia

  Добавить комментарий