Soc negru: proprietăți medicinale și măsuri de precauție

  Componente utile
  Valoarea plantei este determinată în mare măsură de compușii care alcătuiesc compoziția. Socul negru, ale cărui proprietăți utile sunt greu de supraestimat, conține astfel de compuși valoroși:

  acizi grași polinesaturați;
  trigliceride;
  uleiuri esențiale;
  iridoide;
  complexe de vitamine.
  În multe privințe, compoziția calitativă a plantei depinde de zona de creștere. Efectul medicamentos are nu numai fructele, ci și inflorescențe, frunze și chiar rădăcini.

  Inflorescențele plantei sunt bogate în substanțe valoroase. Ele conțin o mulțime de vitamina C, care este ușor absorbită de corpul uman. Florile conțin glicozide, acizi organici, uleiuri esențiale, caroten, zaharuri, taninuri și compuși tanini.

  Frunzele tinere de arbust sunt, de asemenea, bogate în vitamina C și caroten. Dacă acestea sunt uscate corect, începe procesul de formare a provitaminei A1, care este bine absorbit numai cu condiția ca acesta să nu fie obținut în mod sintetic, ci în mod natural.

  În majoritatea cazurilor, fructele coapte de soc sunt folosite în scopuri medicinale. Acestea conțin astfel de compuși:

  vitamina C;
  aminoacizi;
  fructoza;
  glucoză;
  rășini;
  caroten;
  carotenoide;
  acid malic.
  Datorită compoziției bogate, această plantă are proprietăți medicinale semnificative. Socul negru crește în multe regiuni și este disponibil pentru aproape orice persoană.

  Proprietăți utile ale plantei
  Socul negru, bogat în beneficii și rău, care este descris mai jos, este foarte utilizat pe scară largă în scopuri preventive și terapeutice. Infuzia și decoctul plantei are un efect general de întărire și susținere și ajută la rezolvarea diferitelor probleme de sănătate. Cât de mult este mai bine să folosiți produse naturale naturale decât să încercați să vă îmbunătățiți bunăstarea cu ajutorul comprimatelor chimice!

  O perfuzie bine preparată din fructe de soc curăță perfect corpul, eliberându-l de acțiunea metalelor grele și a radionuclizilor. Utilizarea frunzelor ajută la combaterea virușilor și la întărirea imunității generale a corpului.

  În cazul tulburărilor metabolice, se prepară compoziții care combină frunzele, florile și rădăcina unui soc negru.

  Pentru a aplica corect socul pentru a îmbunătăți corpul, este necesar să se înțeleagă în mod clar ce părți ale plantei sunt eficiente în cazuri specifice.

  Beneficiile florilor
  Infuzia bine preparată de flori este eficientă în astfel de situații:

  pentru arsuri;
  pentru a menține pielea cu răni purulente;
  la erupții cutanate scutec;
  pentru tratamentul hemoroizilor;
  cu guta;
  cu răceli.
  Pentru a rezolva problemele cutanate și pentru a trata hemoroizii, socul este utilizat local. Se aplică comprese, loțiuni și se efectuează spălări.

  Pentru tratamentul gutei și a altor boli ale articulațiilor, perfuzia trebuie administrată pe cale orală de 40-50 ml de trei ori pe zi. Fondurile din soc sunt eficiente pentru tuse puternică. Planta ajută la facilitarea expectorării. Puteți nu numai să beți compoziția pregătită, ci și să inhalați cu această substanță.

  Dacă o răceală sau o boală virală este însoțită de dureri în gât sau stomatită, puteti clăti gura și gâtul infuzia de flori de soc.

  Compoziția sprijină perfect funcția renală. Cu procesele inflamatorii ale acestui organ, puteți bea în mod regulat perfuzie sub formă de ceai cald.

  Beneficii fructe de soc
  Fructele mature și pregătite corespunzător pot avea un efect pozitiv asupra unor astfel de organe și sisteme:

  stomac;
  ficat;
  uterul;
  intestinele.
  Din fructe de padure, cel mai adesea se face un decoct. Trebuie remarcat faptul că, după tratamentul termic, multe proprietăți ale Socului sunt pierdute. Prin urmare, cu cât temperatura apei pentru perfuzie este mai mică, cu atât este mai bine pentru organism.

  Formulările de fructe de soc sunt folosite ca tratament auxiliar pentru bolile ulcerative ale stomacului. Dacă utilizați rețete populare ca terapie suplimentară, recuperarea poate fi accelerată semnificativ.

  Utilizarea fructelor de soc sprijină perfect funcția hepatică. Infuziile și decoctările ajută persoanele care suferă de diferite forme de hepatită. În plus, planta are o capacitate de glicogon, contribuind la curățarea sistemului digestiv.

  De asemenea, utilizarea compozițiilor cu boabe de soc stimulează producția de bilă. Aceasta normalizează frecvența contracțiilor vezicii biliare și împiedică formarea de pietre.

  Fructele de soc au un efect excelent asupra vederii. Impactul acestei plante este în mare măsură similar cu efectul afinelor. Cu utilizarea regulată a perfuziilor și decoctărilor, acuitatea vizuală se îmbunătățește. Utilizarea unor astfel de formulări în alimente servește ca o măsură preventivă excelentă împotriva cataractei.

  Socul negru este un excelent oncoprotector pentru sănătatea femeilor. Decocțiile și perfuziile îmbunătățesc starea femeilor în miomurile uterine, endometrioza și mastopatia. Femeile folosesc adesea soluții preparate din boabe de soc, cu boli inflamatorii și virale în sfera ginecologică.

  Beneficiile rădăcinilor
  Pentru a extrage proprietăți valoroase din rădăcinile arbuștilor, în cele mai multe cazuri vor trebui să fie ușor fierte. Soluția va fi utilă pentru :

  persoanele care suferă de diabet zaharat;
  cu umflături puternice;
  pentru ameliorarea durerilor de cap;
  pentru a ușura starea în inflamația plămânilor și bronșitei;
  în tulburările neurologice;
  când urinarea este întârziată.
  Rădăcinile fierte ale Socului au un efect laxativ ușor. Consumul regulat al unui astfel de remediu normalizează scaunul și ameliorează constipația prelungită.

  Beneficii pentru frumusețe
  Proprietățile excelente ale Socului negru nu au trecut neobservate de maeștrii de frumusețe. Cosmetologii observă că utilizarea competentă a acestei plante poate ajuta la rezolvarea multor probleme ale pielii.

  Este eficient pentru acnee.

  Perfect potrivite fructele proaspăt recoltate. Acestea trebuie curățate și decojite ușor răspândit în zonele cu probleme. După 15 minute, planta poate fi îndepărtată de pe față și clătiți pielea.

  Un decoct de flori de soc negru este folosit de mulți pentru a ușura pielea și pentru a combate pistrui. Aceste proceduri sunt cel mai bine efectuate în sezonul rece, până când soarele afectează pielea prea des și nu apucă rapid bronzul.

  Contraindicații privind utilizarea Socului
  Pentru a nu-ți face rău grav corpului, în primul rând trebuie să distingi distinct socul negru și roșu. Socul roșu provoacă intoxicații foarte grave, iar în cantități mari poate duce chiar la deces.

  Socul negru sub orice formă este contraindicat în astfel de boli și condiții, cum ar fi:

  sarcina;
  lactație;
  boala Crohn;
  boli acute ale sistemului digestiv.
  Este important să se respecte cantitatea recomandată pentru utilizare de perfuzie sau decoct. Dacă beți prea multă compoziție, pot apărea simptome de otrăvire.

  În nici un caz nu ar trebui să folosiți fructe de padure sau frunze de soc negru în stare proaspătă. Acest lucru poate provoca greață severă, vărsături și diaree. Posibil otrăvire mai severă, până la spitalizare. Cu utilizarea necorespunzătoare a cortexului și rădăcinilor plantei, se pot dezvolta boli inflamatorii ale mucoasei intestinale.

  Pericolul dispare după uscarea plantei. Toxicitatea Socului este asociată cu o componentă amigdaloidă care face parte din compoziție. Când se usucă, dispare.

  Utilizarea competentă a socului negru va ajuta la menținerea sănătății în ordine. Menținerea unui stil de viață activ fără obiceiuri proaste va permite, de asemenea, întotdeauna să fie puternic și vesel!