TOP 10 PRODUSE — ANTIDIPRESIVE


  Pentru a rezista situațiilor stresante, nutriția trebuie să fie echilibrată în compoziția proteinelor, grăsimilor și carbohidraților, deci este mai bine să renunțați la diete stricte în astfel de perioade.

  Beneficiile pentru diferite tipuri de tulburări sunt vitaminele B, vitaminele E, C, A, precum și zincul, calciul, magneziul, seleniul, care sunt în multe produse împotriva stresului.

  Utilizați aceste 10 alimente utile și nervii vor fi în regulă:

  Legume verzi.

  Conopida, broccoli, ceapă, salată, spanac, măcriș conțin cantități mari de vitamine și antioxidanți care restabilește corpul după tulburări nervoase. De asemenea, aceste produse conțin potasiu – un element necesar pentru buna funcționare a sistemului nervos.

  Produse marine.

  Fructele de mare conțin cantități mari de zinc și iod – elemente necesare pentru funcționarea normală a sistemului endocrin și acizii grași omega-3, care sunt «combustibilul» sistemului nostru nervos.

  Cereale.

  Sunt bogate în vitamine din grupa B, care sunt foarte necesare pentru a umple energia vitală și forțele. Sursa lor poate fi pâinea integrală de grâu, făcută din făină integrală cu conținut de boabe cu coajă.

  Morcovi, dovleac și alte legume și fructe portocalii.

  Acestea sunt saturate cu provitamina A și beta-caroten, care întăresc vasele creierului și normalizează ciclul sângelui în sistemul nervos periferic și Central. De asemenea, aceste produse elimină perfect stresul și îmbunătățesc starea de spirit.

  Țelină.

  Conține fitoelemente care calmează sistemul nervos. Mănânco în formă brută sau măcinată într-un blender, făcând suc de țelină.

  Varza de mare.

  Este bogată în iod, care are un efect benefic asupra funcționării glandei tiroide, iar răspunsul la stres depinde în mare măsură de acesta.

  Ceai verde.

  Efectul său anti-stres se bazează pe un conținut ridicat de antioxidanți. În plus, procesul de băut al ceaiului calmează pe cont propriu.

  Vin.

  Vinul conține multe polifenoli, substanțe care blochează influența agresivă a mediului extern asupra corpului. Un pahar de vin poate să te calmeze și să-ți sporească starea de spirit.

  Carne de pui.

  Bogat în triptofan este un aminoacid care se transformă într-o substanță calmantă serotonină.

  Fasole verde.

  Folosind-o, veți crește conținutul de acid folic, care crește nivelul de serotonină.

  Utilizați aceste sfaturi, atunci când în viața ta apar situații stresante. Aceste produse nu numai că vă vor ajuta să scăpați de depresie, ci și să vă înveselească.