Chist Ovarian — Rețete si Remedii Naturiste Tratament fara operatie

  Chistul este un neoplasm, o cavitate cu conținut fiziologic lichid sau semi-fluid (limfatic, Secret, sânge, puroi). Capabil de a produce un lichid (din cauza căreia chistul și crește în dimensiuni), precum și să aloce în sânge substanțe biologic active. Capsula, adică corpul chistului, poate fi localizată în interiorul organului.

  Chisturile se formează în aproape toate organele și țesuturile corpului uman, variind de la piele și gingii, terminând cu intestinul, rinichii și creierul. Dimensiunile acestora pot varia de la câțiva milimetri până la câteva zeci de centimetri în diametru.

  Chisturile sunt periculoase din trei motive:

  Ele aproape niciodată nu scad și nu dispar pe cont propriu (cu excepția chisturilor funcționale feminine), ci doar cresc și încep să interfereze cu activitatea organelor interne;

  Unele tipuri de chisturi sunt capabile să degenereze în tumori.

  Dacă chistul este mic și nu amenință nimic, specialiștii iau de obicei o poziție de așteptare și urmăresc comportamentul chistului: nu crește în dimensiune? În funcție de originea și localizarea chistului, poate fi prescris un tratament medicamentos. Dacă chistul se referă la un tip periculos, crește rapid sau amenință deja sănătatea la momentul diagnosticului, acesta este îndepărtat chirurgical. Tratamentul conservator al chistului prin metode populare, poate fi numai în cazul unei mici neoplasme de natură funcțională în organele genitale feminine.

  Important: cel mai frecvent diagnosticat tip de chist la om sunt chisturile funcționale ale ovarului feminin – corpul folicular și galben. Ambele au o natură hormonală și sunt tratate cu succes cu medicamente contraceptive.

  Chistul ovarian poate fi asimptomatic și poate provoca sângerări intermenstruale, dureri de tragere în abdomenul inferior, disconfort în timpul și după actul sexual, avort spontan cronic sau chiar infertilitate completă. Unul dintre principalii factori de risc pentru formarea unui chist ovarian, pe lângă hormoni, obiceiuri proaste, avorturi, avorturi spontane și infecții netratate, este ereditatea.

  Important: fiecare femeie, indiferent de vârstă și sănătate, ar trebui să viziteze un ginecolog de două ori pe an pentru un examen preventiv. Numai astfel vă puteți baza pe diagnosticarea în timp util și tratamentul chistului ovarian.

  Dacă sunteți diagnosticat cu un «chist» , nu disperați-în majoritatea cazurilor, neoplasmul poate fi îndepărtat fără sânge într-un mod laparoscopic, sau chiar să obțină resorbția completă cu ajutorul terapiei hormonale și Medicamentoase. Dar dacă chistul apare din nou și din nou, iar hormonii dau mai multe efecte secundare decât rezultate pozitive, merită să ne gândim la metode alternative. Cu cunoștințele și consimțământul medicului curant, puteți efectua un tratament cu succes al chistului la domiciliu cu ajutorul rețetelor naturiste și a anilor de mijloace dovedite. Despre cele mai eficiente metode de tratament non-chirurgical al chistului, veți învăța din articolul nostru.

  Rădăcină de păpădie — un remediu dovedit și eficient pentru chist

  Rădăcină de păpădie
  Papadie (Taraxacum officinale) este cel mai frecvent utilizat tip de păpădie în medicină. Proprietățile vindecătoare sunt frunzele, vârfurile, sucul de lapte și rădăcinile plantei. În primul rând, ele sunt recoltate la începutul primăverii sau toamna târziu, iar vara poate fi tratată cu materii prime proaspete. Păpădia ajută la rezolvarea multor afecțiuni, datorită compoziției sale chimice unice.

  Păpădia conține:

  În sucul de lapte — taraxacină, taraxacerină, flavoxantină, cauciuc, colină, saponine, rășini, aminoacizi, vitamine C, A, B2, E și PP, minerale calciu, mangan, fier și fosfor;

  În rădăcini — taraxol, taraxasterol, taraxerol, pseudotaraxasterol, b-amirină, b-sitosterol, stigmasterol, inulină, gliceride de linoleic, palmitic, balsam de lămâie, acizi oleici și cerotinici, aminoacizi, mucus și rășină;

  În frunze și flori — taraxantină, arnidiol, faradiol flavoxantin, luteină, alcool triterpenic.

  Păpădia este o plantă de miere, ca urmare a polenizării căreia se obține o miere deosebit de vindecătoare, de culoare aurie, cu o aromă puternică și un gust amar amar.

  Păpădia are următoarele tipuri de efecte terapeutice asupra corpului uman:

  antipiretice;

  Laxativ;

  coleretic;

  Antispasmodic;

  Sedativ;

  Tonic;

  antihelmintic;

  antivirala;

  fungicidă;

  Reducerea zahărului;

  Demachiant;

  Antitumorală.

  Eficiența ridicată a infuziei și decoctului de rădăcină de păpădie în tratamentul chisturilor se datorează din două motive: în primul rând, medicamentul ajută la reducerea treptată a cantității de lichid din chist și, în al doilea rând, previne formarea de chisturi noi în viitor.

  Pentru a prepara un astfel de medicament, scrieți rețeta:

  Rețeta 1

  Se macină rădăcina de păpădie uscată sau proaspătă (spălată curat) cu o râșniță de cafea. Se toarnă 1 linguriță de pulbere cu un pahar de apă clocotită, se acoperă cu o farfurie și se lasă 15 minute. Apoi strecurați și luați 1/3 cană de 2 ori pe zi, cu o oră înainte de mâncare și 2 ore după mâncare. Este necesar să faceți tratamentul 5 zile înainte de fiecare perioadă menstruală.

  Rețeta 2

  Se macină cu cuțitul 2 rădăcini de păpădie, se toarnă o jumătate de litru de apă și se fierbe într-o baie de apă timp de 3 ore. Se strecoară, se răcește, se toarnă într-un borcan de sticlă cu un capac și se pune în frigider. Luați 3 linguri de 3 ori pe zi cu o oră înainte de mese timp de 5 zile înainte de fiecare perioadă menstruală.

  Tratamentul chistului ovarian cu suc de brusture

  Suc de brusture
  Sucul de brusture obișnuit sau brusture științific conține o serie de substanțe care au un efect terapeutic asupra corpului uman:

  Fitosterolul este un alcaloid care inhibă diviziunea celulelor canceroase și contribuie la reducerea tumorilor și a chisturilor;

  Inulina este o polizaharidă care scade colesterolul din sânge, normalizează digestia, elimină substanțele nocive din intestin și servește ca înlocuitor natural pentru zahărul alb, adesea folosit în diabet;

  Amărăciunea, saponinele, uleiurile esențiale și aminoacizii-în complex contribuie la o digestie bună, au un efect coleretic, interferează cu procesele de fermentare și putrezire;

  Taninuri — ajută la vindecarea rănilor și arsurilor;

  Acidul stearic și palmitic — îmbunătățește metabolismul și compoziția sângelui;

  Mineralele cupru, titan, mangan, fier, staniu, zinc și bor, necesare pentru sănătate.

  Aceste substanțe, dar în alte concentrații, sunt conținute în rădăcina brusturelor, ceea ce îl face un remediu la fel de popular. Cu toate acestea, pentru tratamentul chistului la domiciliu, cel mai bine este sucul proaspăt stors al frunzelor de brusture, deoarece are mai multă fitosterol și mai multă amărăciune și saponine în partea subterană a plantei. Colectarea de brusture în scopuri terapeutice, puteți face vara și toamna devreme, de preferință departe de drumuri și localități, undeva în pădure sau în zone mlăștinoase, deoarece frunzele de brusture absorbe poluarea din aerul înconjurător.

  Rețetă pentru tratamentul chistului cu suc de brusture

  Sucul de brusture este pregătit în felul următor: spălați frunzele curate, uscate cu un prosop, rupeți în bucăți mici, macinați cu o mașină de tocat carne și stoarceți sau treceți printr-un storcător de fructe — va fi mult mai convenabil. Trebuie să păstrați sucul într-un recipient de sticlă la frigider nu mai mult de trei zile, deci nu are sens să faceți mult suc.

  Consumul de suc de brusture pentru tratamentul chisturilor este recomandat conform următoarei scheme:

  1 și 2 zile de la sfârșitul menstruației — de 2 ori pe zi, 1 linguriță înainte de mese;

  3 și 4 zile — de 3 ori câte 1 linguriță;

  De la 5 pâna prima zi a următoarei menstruații — de 3 ori pe zi pentru 1 lingură.

  Pentru perioada menstruației, cursul tratamentului trebuie întrerupt. După finalizarea mentruației, trebuie să faceți o ecografie pentru a evalua rezultatul.
  Dacă este necesar, continuați tratamentul pentru încă 2-3 cicluri.

  Ciuperca chaga dizolvă chisturile ovariene

  Ciuperca chaga
  Chaga, este folosit și în medicina tradițională-din aceasta se produce un medicament popular Befungin, care poate fi găsit în orice farmacie. Acest medicament este utilizat cu succes în terapia complexă a tumorilor de diferite etiologii, inclusiv formarea chistică în ovare, glandele mamare și rinichi.

  Important: tratamentul chisturilor ovariene cu Befungină se efectuează timp de cel puțin trei cicluri menstruale cu pauze lunare, luați 1 lingură de medicament de 3 ori pe zi înainte de mese.

  Cu toate acestea, puteți pregăti un remediu de vindecare la domiciliu împotriva chistului din ciuperca chaga, care vă va costa gratuit și va fi mult mai eficient, deoarece va avea o concentrație mai mare de nutrienți.

  Ca parte a ciupercii chaga sunt următoarele componente de vindecare:

  Inozitol;

  Pterin.;

  Terpene și fenoli;

  Acizi organici și polizaharide.

  Pentru a trata chistul la domiciliu, veți avea nevoie de o ciupercă proaspătă chaga, care poate fi găsită în pădure pe trunchiurile de mesteacăn. Habitatul preferat această ciupercă își datorează al doilea nume — chaga este uneori numit «ciuperci de mesteacăn».

  Rețetă pentru tratamentul chistului ovarian cu chaga
  Puneți 500-600 g de ciupercă într-o cratiță mare de smalț și turnați apă caldă și lăsați timp de 6-8 ore, astfel încât să se umezeazscă și să se umfle. Apoi treceți ciupercile moi prin mașina de tocat carne, se toarnă trei litri de apă fiartă, se încălzește la aproximativ 50 °C (astfel încât să nu fiarbă), apoi scoateți de la foc, se acoperă cu un capac și se insistă la temperatura camerei timp de 3 zile. Strecurați perfuzia finită și se diluează cu apă fiartă, se toarnă într-un borcan de sticlă de trei litri și se pune în frigider.

  Tratamentul chistului ovarian cu un decoct de chaga începe din prima zi după menstruație. Primele trei zile beau jumătate de pahar de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de mese. Apoi, creșteți doza la un pahar întreg timp de trei săptămâni, înainte de începerea următoarelor luni. Dacă medicamentul se va termina sau se va strica ( se întâmplă dacă apa nu a fost fiartă), va trebui să gătiți mai mult.

  Același decoct este perfect pentru dușuri, cu care puteți spori eficacitatea tratamentului chistului. De asemenea, este bine să puneți tampoane sterile umezite cu decoct de chaga, cu periodicitate în fiecare zi pentru toată noaptea. Pe parcursul întregii perioade de tratament, evitați hipotermia, alimentele grase, picante și dulci, nu beți prea mult lichid înainte de culcare.

  Tinctura de nuci verzi împotriva chistului

  Tinctura de nuci verzi
  În compoziția nucilor imature este cel mai mulți alcaloizu, eficienți în tratamentul neoplasmelor benigne și maligne: tumori, chisturi, mioame, fibroame. Și conținutul în nucile verzi de fenoli, terpene, rășini și saponine permit utilizarea acestor fructe pentru a trata dizenteria, infecțiile parazitare și helmintozele.

  Acizii organici și taninurile care fac parte din sucul de nuci verzi sunt utile pentru gastrită, ulcer peptic, colită, polipoză gastrică și intestinală. În plus, tinctura pe nucile verzi curăță vasele de sânge, reduce zahărul și colesterolul rău în sânge, are un efect coleretic și diuretic. Prin urmare, este recomandat nu numai pentru tratamentul chisturilor ovariene, ci și pentru diabetul de tip 2, boli hepatice, renale și pancreatice. Și puteți pregăti o astfel de tinctură la domiciliu – cum să o faceți, vă vom spune acum.

  Nucile verzi pot fi recoltate între mijlocul lunii mai și sfârșitul lunii iunie, până când acestea nu depășesc 2,5 cm în diametru, moi la atingere și ușor străpunse cu o scobitoare de lemn.

  Reteta pentru tinctura de alcool pe nuci verzi
  Spălați bine nucile verzi cu apă fierbinte și tăiați fiecare fruct în 4 până la 8 felii. Puneți bucățile într-un borcan de litru curat, până când îl umpleți cu un sfert. Apoi, adăugați vodka până la gâtu borcanului, închideți bine cu capacul și puneți-l într-un loc întunecat și răcoros timp de 1 lună. În acest timp, tinctura se va întuneca foarte tare — este normal.

  Medicamentul finit se strecoară, se toarnă într-un borcan sau sticlă curată și se pune în frigider. Luați pentru tratamentul chistului ovarian 1 lingură de trei ori pe zi înainte de mese timp de 3-4 luni, cu pauze lunare.

  P. S. Dacă vă place acest articol, Împărtășiți-l cu cei dragi și cu prietenii.