Tratament pentru vulvită, vaginită și colpită senilă cu ajutorul remediilor naturiste

  Tratament pentru vulvită / remedii naturiste

  Vulvita.

  Când organele genitale feminine externe sunt inflamate: labiile mici și labiile mari, pubisul, clitorisul, membrana mucoasă a vestibulului vaginului, putem vorbi despre inflamația vulvei sau vulvitei. Boala poate afecta chiar și țesuturile superficiale din apropiere ale coapselor. Factorii predispozanți pentru apariția vulvitei sunt dezechilibrele nervoase și endocrine ale corpului femeii, în special disfuncția ovarelor, metabolismul necorespunzător (excesul de greutate al pacientului), tulburarea echilibrului vitaminic (avitaminoza). Cauza imediată a acestei boli este infecția organelor genitale cu diverși agenți patogeni (ciuperci, stafilococ, streptococ și altele).

  Apariția vulvitei poate fi de la:

  Fricțiune prelungită a organelor genitale ale unei femei (atunci când poartă haine strânse);
  Igienă vaginală personală inadecvată sau inadecvată, în special în timpul ciclului menstrual;
  Dacă organele genitale externe sunt în mod constant zgâriate din cauza lipsei de igienă, ceea ce implică introducerea bacteriilor patogene în țesuturile moi ale vulvei și vaginului;
  Transpirații abundente;
  Probleme cu uretra.


  Fetele se confruntă cu această boală atunci când oxiurile intră în organele genitale externe, femeile adulte — cu o boală concomitentă — nevroza vegetativă, care este însoțită de mâncărime severă. Boala afectează femeile în vârstă din cauza apariției menopauzei și a lipsei hormonilor sexuali feminini.

  Simptome ale vulvitei: piele iritată, roșie aprinsă a vulvei și vaginului, mâncărime constantă, arsură, senzații dureroase ale organelor genitale, scurgeri puternice de culoare albă, galbenă sau verde, care sunt prezente în mod constant pe piele și îi irită coaja, provocând disconfort. Un simptom caracteristic al bolii este mâncărimea crescută la spălare și urinare.

  Prevenirea vulvitei ar trebui să conste în stabilirea igienei personale, spălarea organelor genitale externe cu apă curată, folosirea echipamentului de protecție în timpul actului sexual, purtarea de haine largi și lenjerie de corp din bumbac, utilizarea șervețelelor sanitare de înaltă calitate, respingerea obiceiurilor proaste, întărirea corpului, îmbogățirea dietei cu vitamine și minerale, luând suplimente nutritive suplimentare. Mai ales o femeie trebuie să-și monitorizeze corpul în perioada postpartum, în timpul ciclului menstrual, la debutul menopauzei și alăptării.

  Tratamentul fazei acute a vulvitei trebuie să combine în mod necesar terapia antibacteriană, deoarece este necesar să se elimine nu numai simptomele bolii, ci și acele microorganisme care au cauzat apariția acesteia. Un pacient cu inflamație a organelor genitale trebuie să asigure odihna la pat, să mențină pielea și îmbrăcămintea curate și să calce lenjeria zilnic. Pentru a scăpa de această boală, trebuie să vă spălați zilnic cu apă curată cu permanganat de potasiu sau alt dezinfectant.

  Procedurile de igienă sunt efectuate zilnic cu tinctură de mușețel și soluție de acid boric, care au acțiune antimicrobiană. După fiecare procedură de igienă, uscați-vă pielea cu un prosop individual sau cu un șervețel de unică folosință. Apoi folosiți pulbere albă de streptocid pentru a usca organele genitale. Pentru a elimina efectul bolii — mâncărime și arsură — puteți utiliza o compresă rece scufundată într-o soluție de permanganat de potasiu, tinctură de calendula, sunătoare, celidină sau mușețel.
  Compresele calde sunt inacceptabile, deoarece mâncărimea se va intensifica. Aplicați o compresă cufundată în vaselină borică pe vagin. Întreaga suprafață este spălată cu apă cu săpun și ștearsă cu o infuzie de 1% acid carbolic.

  Colpită (vaginită)
  Colpita este o boală inflamatorie a membranelor mucoase ale organelor genitale ale unei femei. Debutul bolii începe pe fondul expunerii la membrana mucoasă a secrețiilor din colul uterin, infectate cu microbi patogeni. Factorii predispozanți pentru apariția colpitei sunt nerespectarea măsurilor de igienă, boli cronice generale ale sistemului genito-urinar, afectarea funcției ovariene.
  Alte cauze ale apariției bolii pot fi diverse procese infecțioase cronice inflamatorii, traume genitale (mecanice, termice, chimice), utilizarea necontrolată a medicamentelor (în special, medicamente antibacteriene), boli infecțioase, pereții vaginali coborâți.

  Unul dintre următorii microbi patogeni poate deveni agentul cauzator al proceselor inflamatorii în țesuturile moi ale organelor genitale ale unei femei: infecții stafilococice, Trichomonas, intestinale, gonococice, streptococice, chlamydia și multe altele. Pentru a clarifica cauza acestei boli, este imperativ să se supună unui test bacteriologic de laborator.

  Simptome frecvente ale colpitei: leucoree purulentă-mucoasă secretă de culoare galbenă, galben-verde sau verde, cu miros neplăcut, senzații dureroase în partea de jos a corpului femeii.

  Cât de intense vor fi toate semnele acestei boli: durere la nivelul abdomenului inferior, scurgeri corozive, stare generală de rău, depinde de ce bacterie a devenit agentul cauzal al colpitei, imunității și capacitatea organismului de a rezista. Există momente în care singura plângere a pacientului este disconfort în timpul actului sexual.

  Trichomonas colpita poate fi caracterizată printr-o descărcare spumoasă foarte intensă de la organele genitale, însoțită de mâncărime, durere și alte senzații neplăcute.

  Colpita fungică (micotică) apare din cauza infecției organelor genitale cu o infecție fungică (drojdie).
  Simptomele bolii se manifestă sub formă de mâncărime, arsură, descărcare purulentă și disconfort în sistemul genito-urinar. Este posibil să vindecați boala și să scăpați de simptome prin lubrifierea membranei mucoase a organelor genitale cu o soluție de 1% de verde strălucitor în fiecare zi, cel puțin o dată pe zi. Este posibil să vă recuperați de colpita fungică prin introducerea unui tampon înmuiat în maro în glicerină. Tamponul este plasat în vagin timp de opt ore o dată. Puteți fi tratat cu dușuri: 1) tincturi de mușețel, 2) sodă purificată, diluată cu apă caldă fiartă, 3) tinctură de scoarță de stejar, 4) tinctură de salvie, 5) tincturi de celidină și sunătoare.

  Vulvovaginită
  Un proces inflamator care afectează vulva și vaginul în același timp. Această boală apare în majoritatea cazurilor la fete, mai rar la femeile adulte. Cauza vulvovaginitei poate fi nerespectarea măsurilor igienice ale sistemului genito-urinar, traume vaginale, reacții alergice la substanțe nocive, diateză exudativă.

  Simptomele bolii vulvovaginitei se pot manifesta sub formă de mâncărime și arsură în zona vaginală, descărcare abundentă. Vulvovaginita bacteriană nu este însoțită de scurgeri abundente. Dacă boala devine cronică, inflamația exterioară scade. Boala este însoțită de scurgeri sero-purulente. Pentru a preveni vulvovaginita la fete, este necesar să se respecte regulile de igienă pentru sistemul genito-urinar, să se consolideze sistemul imunitar și să se trateze infecțiile cronice. Când apar primele semne de vulvovaginită, cel mai bine este să contactați imediat un specialist pentru diagnosticul și tratamentul corect.

  Colpita senilă
  Femeile la bătrânețe sunt adesea diagnosticate cu colpită, din cauza dispariției funcțiilor organelor genitale. Căptușeala mucoasei vaginale devine mai subțire și este susceptibilă la efectele diferiților agenți patogeni. Această boală în medicină se numește colpită senilă. Descărcarea purulentă amestecată cu sânge poate fi dovada unei boli mai grave care necesită o vizită imediată la un ginecolog.

  Prevenirea colpitei: Pentru a evita apariția acestei boli grave, este necesar să aveți grijă de igiena personală, protecție, purtând lenjerie de corp de înaltă calitate confecționată din materiale naturale. Pacienții cu acest diagnostic trebuie observați în clinica prenatală.

  Remedii tradiționale pentru tratamentul vulvitei, colpitei, vulvovaginitei
  Medicina tradițională oferă multe remedii, dar în orice caz, acestea ar trebui utilizate după consultarea unui ginecolog.
  Sunătoare, cimbru, frunze de urzică, scoarță de cătină, rizom de calamus pot vindeca vaginita. Este necesar să se facă o tinctură dintr-un amestec al acestor plante, luându-le într-un raport de 1: 2: 1: 1: 2. Se iau două linguri, se toarnă într-un vas, se toarnă două pahare de apă fiartă, se lasă 12 ore. Luați de trei ori pe zi pentru boli acute.
  Luați inflorescența de mușețel, flori de nalbă, frunze de salvie, frunze de nuc, coajă de stejar, într-un raport de 5: 2: 3: 5: 2. Se toarnă câteva linguri mari cu un litru de apă fierbinte, se fierbe într-o baie de apă timp de o jumătate de oră, se stoarce materiile prime. Se utilizează ca tampoane dublante și intravaginale.