Tratamentul bolilor cu venin de albine / Reumatism, Hipertensiune arterială, Sistemul nervos, Astm Bronsic, Articulații etc.

  Persoanele care se ocupă de apicultură rareori suferă de reumatism și gută.

  În doze moderate, veninul este cel mai important tratament pentru unele boli dificil de tratat cu medicamente. Tratamentul cu venin de albine trebuie efectuat numai sub supraveghere medicală.

  Tratamentul bolilor cu venin de albine

  Reumatism

  Mecanismul de acțiune al veninului de albine în reumatism nu este suficient de studiat, dar cu o mare probabilitate, se poate presupune că efectul apitoxinei este util asupra sistemului nervos. În acest sens, există chiar și o metodă de diagnosticare a reumatismului, în care pacientul tolerează cu ușurință intepaturi de albine, spre deosebire de artrita infecțioasă pe bază de sifilis, gonoree, tuberculoză, atunci când se introduce veninului de albine, provoacă o reacție puternică a organismului.

  Orientați-vă la un curs complet de tratament în 200 de înțepături conform metodologiei de mai sus. Uneori, cu un tratament foarte reușit, boala poate fi tratată la un curs incomplet de 100 de înțepături. În cazul în care există îndoieli cu privire la rezistența organismului pacientului, se aplică o opțiune mai blândă. În prima zi, se face o mușcătură de o albină, a doua zi – două, a treia – trei și așa mai departe până la cinci.

  Apoi dau pacientului două zile de odihnă și efectuează tratamentul în ordine inversă, adică încep de la 5 albine și, scăzând în fiecare zi câte o albină, reduc numărul lor la zero. Dacă pacientul simte încă dureri reumatice, atunci după o săptămână se repetă cursul tratamentului.

  După al doilea curs de tratament, pacientul trebuie să primească 2 săptămâni de odihnă și, dacă este necesar, să-l supună celui de-al treilea curs de tratament. Concomitent cu apitoxinoterapia, pacienții pot lua jeleu regal cu reumatism.

  Hipertensiune arterială

  Chiar și în medicina populară a fost mult timp cunoscut faptul că veninul de albine reduce tesiunea. Experimentele farmacologilor au arătat că vasodilatatoarele au o histamină conținută în venin, care are un efect similar chiar și cu o reproducere foarte puternică. Metoda de tratament este tradițională. Uneori albinele sunt aplicate în spatele urechilor și în partea inferioară a spatelui.

  Boli oculare. Veninul de albine este utilizat cu succes în boala a ochilor, cum ar fi iridociclita (inflamația irisului) și keratita. Dar, deoarece aplicarea albinelor chiar și la pleoapa închisă este un pericol imens. Se aplică un unguent care conține venin de albine «Virapin». În prima zi este frecată în pielea umărului stâng – în a doua zi — în pielea coapsei drepte etc.

  Boli ale sistemului nervos

  Veninul de albine vindecă adesea cu succes boli cum ar fi nevrita, nevralgia, sciatica (inflamația sciatică, femurală și a altor nervi), radiculita (inflamația rădăcinilor măduvei spinării) chiar și în cazurile în care metodele medicamentoase convenționale s-au dovedit a fi neputincioase.

  De regulă (deși nu întotdeauna), după una sau două injecții subcutanate de venin de albine, a existat o scădere a durerii, după trei până la patru injecții a existat o îmbunătățire semnificativă, iar după opt a venit recuperarea.

  În cazul tratamentului bolilor sistemului nervos periferic prin înțepături, albinele sunt introduse în cursul leziunilor nervoase. În sciatică, albinele sunt plasate pe regiunea lombosacrală. Numărul de albine nu trebuie să depășească 8 – 12 pe procedură. Trebuie remarcat faptul că, uneori, după 2-3 luni după tratament, se observă recidive ale bolii.

  Astm bronșic

  Veninul de albine este unul dintre principalele mijloace de terapie complexă a astmului bronșic. Cursul tratamentului este suficient de lung: 6-10 săptămâni. Dacă timpul atacului de astm este cunoscut, atunci veninul de albine este injectat cu 1 până la 3 ore înainte.

  Atacul de sufocare este avertizat sau se oprește rapid. Există, de asemenea, un efect expectorant al veninului de albine. Ca urmare a terapiei, starea generală și somnul se îmbunătățesc, iritabilitatea scade.

  Boli ale articulațiilor

  Utilizarea pe scară largă găsește veninul de albine în tratamentul bolilor articulare inflamatorii. În comparație cu alte mijloace, are avantajul de a nu provoca edem și nu perturba secreția de hormoni proprii.

  Efectul analgezic apare imediat după procedură sau după 5 până la 15 minute și durează de la câteva ore până la câteva zile. În cazul bolilor articulare, veninul de albine reduce procesul inflamator, ameliorează durerea, restabilește mobilitatea articulațiilor, dar nu elimină leziunile îndepărtate ale articulațiilor.

  Boli vasculare

  Veninul de albine reduce coagularea sângelui, crește cantitatea de hemoglobină, ameliorează spasmele vaselor de sânge, creează un efect analgezic, reduce activitatea trombocinazei sanguine, nu afectează trombina.

  Endarterioza și leziunile aterosclerotice ale vaselor membrelor

  Albinele sunt introduse în cursul vaselor membrelor bolnave și în regiunea lombosacrală. Numărul de înțepături 8-12 pe procedură.

  Tromboflebită

  Înțepăturile sunt produse peste venele trombate, numărul acestora nu trebuie să depășească, de asemenea, 8-12 pe procedură.

  Răni trofice și de lungă durată

  Albinele sunt aplicate la 5 cm de la marginea rănii sau a ulcerului, precum și în cursul ramurii principale sensibile a nervului din această zonă.

  Boala tiroidiană (teriotoxicoză)

  Înțepăturile se produc direct deasupra glandei tiroide din stânga și din dreapta pe 4 albine și în regiunea lombară — 2 albine.

  Poliartrita infecțioasă reumatică și spondiloartroza deformantă

  Albinele sunt introduse în zona vaselor afectate și în cursul coloanei vertebrale. În primele proceduri sunt puse 2 – 4 — 6 albinele și apoi în absența fenomenelor negative 10 – 15 – 20 albine pentru procedura.

  Alte boli

  Veninul de albine este, de asemenea, utilizat pentru a trata multe alte boli: procese inflamatorii cronice (de exemplu, inflamații cronice ale apendicelor uterine), decubit, ulcere trofice, răni de vindecare lentă, plăgi focale, sciatică și altele.