Uleiurile vegetale – Informații despre fiecare. salvează articolul să nu pierzi!

    ULEI DE SUSAN

    Consistența ușoară și gustul dulce al uleiului de susan este bogat în vitamine, zinc și mai ales – calciu. Prin urmare, este utilizat cu succes pentru prevenirea osteoporozei și a bolilor cardiovasculare.

    Uleiul de susan, cunoscut sub numele de „Sesame”, a fost foarte popular în antichitate și a fost întotdeauna apreciat pentru proprietățile sale medicinale, gastronomice și cosmetice. În Canoanele științei medicale, Abu Ali ibn Shino (Avicenna) citează aproximativ o sută de rețete pe bază de ulei de susan. De asemenea, a fost utilizat pe scară largă și este folosit până în prezent de vechea doctrină indiană „Ayurveda”, care se bucură de respectul medicinei moderne, în care, într-un fel sau altul, se aplică metodele și formularea acestei învățături antice. În cele din urmă, toată lumea știe despre utilizarea pe scară largă a acestui ulei în medicina populară. Uleiul de susan este un produs alimentar valoros și excelent de vindecare: – eficient pentru diferite boli pulmonare, dificultăți de respirație, astm, tuse uscată;

    • recomandat pacienților cu diabet zaharat;
    • crește numărul de trombocite și îmbunătățește coagularea sângelui;
    • cu obezitate, ajută la scăderea în greutate și întărește corpul;
    • în tratamentul acidității crescute a sucului gastric;
    • previne formarea cheagurilor de sânge, deschide blocaje;
    • ajută la colici gastrointestinale, nefrită și pielonefrită, rinichi;
    • utilizat pentru anemie, sângerare internă, hipertiroidism;
    • se folosește ca agent de glicogon.

    ULEI DE IN

    Acest ulei vegetal este considerat feminin, deoarece ajută la producerea propriului estrogen. Este, de asemenea, un antioxidant puternic. Uleiul de in a fost cunoscut pentru proprietățile sale utile în Rusia antică. Acesta a fost folosit în interior și de asemenea, folosit ca un produs extern pentru îngrijirea pielii și a părului. Trebuie să fie prezent în dieta femeilor însărcinate: uleiul de in conține cel mai mare număr de acizi grași nesaturați Omega-3 (decât în toate grăsimile cunoscute de pește) necesare pentru dezvoltarea corectă a creierului copilului. Este, de asemenea, cunoscut faptul că utilizarea uleiului de in în alimente reduce riscul de accident vascular cerebral cu 40%. Uleiul de semințe de in conține, de asemenea, cantități mari de vitamina E, care este o vitamină a tinereții și a longevității, precum și vitamina F, care previne depunerile de colesterol „rău” în artere, este responsabilă pentru o stare bună a părului și a pielii. Vitamina F ajută la scăderea în greutate prin arderea grăsimilor saturate. Vitamina F din uleiul de in interacționează cu ușurință cu vitamina E. Uleiul de in conține vitamine necesare organismului nostru, cum ar fi vitamina A, care întinerește celulele pielii noastre, făcându mai neted și catifelat și promovează creșterea părului, precum și vitaminele B, care au un efect benefic asupra creșterii unghiilor, sănătății pielii și echilibrului sistemului nervos.

    Dacă luați o lingură de ulei de in dimineața pe stomacul gol, atunci părul dvs. va deveni mai luxuriant și strălucitor, iar culoarea pielii va fi mai uniformă. Puteți face, de asemenea, măști de păr din ulei de in. Pentru a face acest lucru, uleiul încălzit într-o baie de apă se aplică pe părul uscat, se închide cu un film și un prosop încălzit, se lasă timp de trei ore, apoi se spală în mod obișnuit. Această mască face părul uscat mai puțin fragil, promovează creșterea și strălucirea părului.

    Atunci când mâncați ulei de in, trebuie să luați în considerare faptul că acest produs trebuie consumat fără tratament termic, deoarece atunci când este expus la temperaturi ridicate, se deteriorează: apare un miros neplăcut și o culoare închisă. Prin urmare, cel mai bine este să umpleți salatele cu ulei de in sau să le folosiți în forma sa pură. Când cumpărați ulei de in, nu uitați că trebuie depozitat în frigider, într-o sticlă întunecată, iar durata de depozitare este limitată.

    ULEI DE MUȘTAR.

    Uleiul de muștar cu câteva secole în urmă ar putea fi savurat numai în curtea regală, în acele zile se numea „delicatețe imperială”. În uleiul de muștar există absolut toate vitaminele solubile în grăsimi, are o aromă specifică și un gust picant, este perfect pentru salate, subliniază gustul legumelor. În plus, salatele cu acest dressing păstrează prospețimea mai mult. Orice coacere, care conține acest produs, se dovedește luxuriantă și nu durează mult timp. Prin proprietățile sale dietetice și gastronomice, depășește în mod semnificativ floarea-soarelui populară: doar o singură vitamină D „delicatețea imperială” conține de o dată și jumătate mai mult. În general, uleiul de muștar are absolut toate vitaminele solubile în grăsimi. Are o mulțime de vitamina A, care promovează creșterea organismului și stimulează imunitatea, vitaminele K și P, care îmbunătățesc rezistența și elasticitatea capilarelor, o substanță de întărire a carotenului. În plus, uleiul de muștar conține vitamina B6, care joacă un rol important în metabolismul azotului și procesele de sinteză și descompunere a aminoacizilor în organism.

    Mulți nutriționiști naturopați consideră „delicatețea imperială” un medicament finit. Datorită proprietăților antiseptice și bactericide, acest ulei vegetal este perfect potrivit pentru tratamentul bolilor gastrointestinale, cardiovasculare și reci. Unii medici recomandă pacienților lor ca un mijloc preventiv de a bea în fiecare dimineață o lingură de ulei de muștar pe stomacul gol.

    ULEI DE PORUMB.

    Principalii factori care determină proprietățile dietetice ale uleiului de porumb ar trebui considerați a fi conținutul ridicat de acizi grași nesaturați (vitamina F) și vitamina E. o cantitate mare de vitamina E în uleiul de porumb ajută la întărirea sistemului imunitar uman. Această vitamină este numită și „vitamina tinereții” , deoarece este un antioxidant și încetinește procesul de îmbătrânire în organism, afectează procesele metabolice, nivelul colesterolului din sânge, îmbunătățește funcționarea ficatului, intestinelor, vezicii biliare. Vitamina E în uleiul de porumb este indispensabilă în tratamentul bolilor „feminine” și nervoase. Acizii grași nesaturați conținute în uleiul de porumb măresc rezistența organismului la bolile infecțioase și favorizează excreția excesului de colesterol din organism. Uleiul de porumb nerafinat a fost folosit de mult timp și medicina populară pentru a trata migrenele, nasul curbat și astmul.

    ULEI DE MĂSLINE.

    Marele Homer a numit uleiul de măsline „aur lichid”. Au folosit ulei de măsline încă din Egiptul Antic. Oliva a fost un simbol al păcii și purității, a fost întotdeauna apreciată pentru numeroasele proprietăți utile pentru sănătate. Uleiul de măsline este considerat cel mai util dintre toate uleiurile vegetale. Normalizează tensiunea, îmbunătățește funcționarea inimii și a organelor digestive. Există dovezi că, cu utilizarea regulată a uleiului de măsline, riscul de cancer mamar scade de mai multe ori. Cu aplicare externă, are proprietăți dezinfectante și anti-îmbătrânire. Cel mai bun poate fi considerat ulei de măsline extraslass (pe eticheta sa este indicată de Italia. Olio d ‘oliva l’ extravergine sau Engleză. extra virgin olive oil). În acest ulei de măsline, aciditatea nu depășește de obicei 1% și se crede că cu cât aciditatea uleiului este mai mică, cu atât este mai mare calitatea acestuia.

    Chiar mai valoros este uleiul de măsline „presat la rece” (în limba engleză. first cold press), deși acest concept este destul de convențional – uleiul este încălzit într-o anumită măsură și prin „presare la rece”. Gustul uleiului de măsline se deteriorează în timp, deci se recomandă consumarea întregii cantități de produs pe tot parcursul anului. Uleiul de măsline este recomandat să fie depozitat într-un loc uscat, răcoros (dar nu rece), întunecat, departe de diferitele mirosuri ale bucătăriei, deoarece le absoarbe ușor.

    ULEI DE DOVLEAC.

    Uleiul conține un număr mare de substanțe biologic active: fosfolipide, vitaminele B1, B2, C, P, flavonoide, acizi grași nesaturați și polinesaturați-linolenic, oleic, linoleic, palmetinic, stearic. Are un miros uimitor, consistența este puțin mai densă decât de obicei. Studiile farmacologice și clinice ale oamenilor de știință au evidențiat următoarele acțiuni ale uleiului de dovleac – normalizează activitatea glandei prostatei și previne dezvoltarea adenomului – crește potența – util pentru ateroscleroza și boala coronariană;

    • previne formarea de calculi biliari;
    • protejează ficatul și îmbunătățește activitatea tractului gastro-intestinal;
    • reduce nivelul colesterolului din sânge;
    • are efect antiinflamator;
    • are acțiune antiulceroasă și antiseptică;
    • protejează împotriva arsurilor solare, accelerează regenerarea țesuturilor;
    • stimulează imunitatea organismului;
    • are efect antifungic, antiparazitar și antihelmintic;
    • îmbunătățește starea pielii;
    • ajută la restabilirea și accelerarea creșterii părului și unghiilor.

    Pentru proprietățile vindecătoare, uleiul de dovleac este denumit popular „farmacie în miniatură”.

    Uleiul de dovleac este folosit cel mai adesea ca dressing pentru salate. Încălzirea nu este recomandată: în acest caz, pierde o mare parte din proprietățile sale utile. Păstrați uleiul de dovleac într-o sticlă bine înfundată într-un loc răcoros și întunecat.

    ULEI DE CEDRU.

    Uleiul de cedru este un produs natural care este un concentrat natural de vitamina E și conține un număr mare de acizi polinesaturați care nu sunt sintetizați în organism și pot veni numai cu alimente.

    Din medicina populară se știe că uleiul de cedru:

    • are un efect general de întărire
    • ajută la eliminarea sindromului de oboseală cronică
    • crește capacitățile mentale și fizice ale corpului uman
    • restabilește puterea corpului
    • crește potența la bărbați

    Uleiul de cedru siberian în vremurile vechi a fost numit un remediu pentru 100 de boli. Proprietățile sale medicinale recunosc nu numai medicina populară, ci și medicina oficială. Rezultatele testelor efectuate indică o eficiență ridicată a uleiului de cedru în terapia complexă în tratamentul următoarelor boli:

    1. pancreatită, colesticită;
    2. vene varicoase, ulcere trofice;

    Proiectul „Rețete Naturiste” a deschis recent un canal Youtube cu Rețete culinare, dacă aveți posibilitate, vă rugăm să ne susțineți canalul culinar cu un comentariu si un like la video-urile noastre!
    Se acceptă și comentariile gen critică.
    Apăsați pe următorul link pentru a trece la canal : https://www.youtube.com/channel/UCBgjMqLY__3YUwSMK_ubWxQ
    Vă mulțumim !!!