Vrei să slăbești și să arăți mai tânăr? Mergi pe jos!

  Persoanele care conduc un stil de viață sedentar sunt mai predispuse la boli cronice și sunt adesea supraponderale. Exercițiile aerobice și exercițiile de forță au cu siguranță un efect pozitiv asupra sănătății. Dar puteți scăpa de excesul de greutate și cu o plimbare simplă. Prin urmare, dacă obiectivul dvs. este de a pierde în greutate, mergeți mai des în aer liber

  Mersul pe jos va ajuta nu numai la schimbarea corpului, ci și la îmbunătățirea generală a corpului. Mersul pe jos este potrivit pentru cei care fac doar primii pași în sport și pentru cei care nu au motivație pentru activități mai active.

  Susțineți sănătatea cu mersul pe jos
  Potrivit rezultatelor cercetărilor efectuate de oamenii de știință, mersul pe jos este recunoscut ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de combatere a obezității. Mersul zilnic (timp de o jumătate de oră) îi ajută pe oameni să fie mai sănătoși și să arate mai tineri. Această metodă de a pierde în greutate este chiar mai eficientă decât antrenamentele în sala de sport. Mersul pe jos permite prevenirea dezvoltării nu numai a obezității, ci și a multor alte boli:

  diabet zaharat;
  artrita;
  tulburări hormonale;
  oboseala cronica;
  depresie;
  oncologie;
  boli ale tiroidei și inimii.

  Persoana care practică mersul rapid cel puțin o jumătate de oră pe zi și conduce un stil de viață sănătos (aderă la o dietă echilibrată, fără obiceiuri proaste) arată mai tânăr decât vârsta sa reală și este un fapt.

  Beneficiile mersului rapid
  Principalele avantaje ale mersului rapid sunt următoarele:

  1. Lupta împotriva obezității

  Mersul pe jos oferă același rezultat ca înotul, exercițiile de forță, alergatul, aerobicul. În cazul în care în termen de 30 de minute de mers pe jos de zi cu zi, organismul va fi capabil de a arde mai multe calorii. În plus, după un astfel de antrenament nu vom avea nevoie de timp pentru recuperare, cum ar fi după o vizită la sala de sport. De asemenea, mersul pe jos vă permite să rezolvați hormonii de stres, datorită cărora crește apetitul și, în consecință, crește cantitatea de grăsime corporală.

  1. Sarcina minimă pentru articulații.

  Mersul pe jos minimizează probabilitatea rănirii, nu are o sarcină semnificativă asupra articulațiilor, îmbunătățește circulația sângelui și normalizează activitatea sistemului limfatic, deci este considerat nu numai util, ci și un tip sigur de antrenament.

  1. Suport pentru sănătatea inimii.

  Mersul activ permite normalizarea tensiunii și a pulsului, precum și transportul de oxigen, mai mult oxigen la țesuturi și organe. Mersul pe jos previne dezvoltarea de accident vascular cerebral, atac de cord, boli cardiace coronariene.

  Aboneaza-te la contul nostru INSTAGRAM!

  1. Combaterea eficientă a depresiei.

  Pentru a îmbunătăți bunăstarea și starea de spirit, este deosebit de util să mergeți desculți. Când picioarele vin în contact cu iarba, pământul sau nisipul și, în același timp, razele soarelui intră pe corp, nivelul vitaminei D crește în organism și metabolismul este activat. Mersul pe jos într-un ritm accelerat reduce riscul de Alzheimer, pierderea memoriei, demența și alte probleme psihologice.

  1. Consolidarea oaselor.

  Plimbările zilnice ajută la stoparea pierderii osoase care are loc în legătură cu schimbările legate de vârstă, precum și la prevenirea dezvoltării osteoporozei și a altor boli similare. Potrivit cercetărilor efectuate, la femeile aflate în menopauză care au făcut drumeții în fiecare zi, riscul de fractură a femurului a scăzut cu 40%.

  Pentru mersul pe jos nu este nevoie să cumpărați un abonament la sala de sport, puteți face lucruri obișnuite, îmbunătățind în același timp activitatea sistemelor hormonale, musculare și cardiace ale corpului.

  Cât de mult trebuie să meargă o persoană pentru a pierde în greutate?
  Pentru a scăpa de kilogramele în plus, experții sfătuiesc să meargeți la o viteză de cel puțin 4,8 km / h, adică să faceți zilnic aproximativ 10 mii de pași. Puteți începe cu 2 mii de pași pe zi, crescând treptat sarcina. Rezultatele vor fi mai bune dacă rămânem la o dietă sănătoasă, respectați regimul de somn și minimalizați stresul.

  Experții recomandă sportul timp de cel puțin 150 de minute pe săptămână, astfel încât să puteți face un program optim pentru dvs. de mers pe jos. Dacă în această săptămână, din orice motiv, nu ați reușit să vă antrenați în mod activ, atunci săptămâna viitoare este posibil să recuperați ceea ce ați pierdut.

  Dacă vă place acest articol, distribuiți-l cu cei dragi și cu prietenii.