5 motive pentru a lua un duș rece

  În acest articol, aflați motivele pentru care merită să luați un duș rece.

  5 motive pentru a lua un duș rece

  A lua un duș rece nu este probabil cel mai plăcut lucru pentru majoritatea oamenilor. Dimpotrivă, un gând despre el poate face pielea de găină. Cu toate acestea, dacă aflați despre beneficiile enorme pe care le aduce un duș rece corpului, veți dori cu siguranță să încercați această terapie simplă și accesibilă la domiciliu. Timp de 5 până la 10 minute, faceți un duș rece – faceți acest lucru înainte de micul dejun și/sau înainte de culcare.

  Motive bune pentru a lua un duș rece

  • Expunerea pe termen scurt la frig (30 de minute) duce la producerea de acizi grași care servesc drept combustibil pentru a furniza căldură în frig. Aceleași frisoane și tremurături sunt suficiente pentru a atrage GLUT-4 pe suprafața celulelor musculare și pentru a promova creșterea masei musculare slabe.

  • Chiar și expunerea pe termen scurt la frig, provocând tremurături și frisoane, crește nivelul adiponectinei și acumularea de glucoză în țesuturile musculare. Acest efect persistă timp îndelungat după oprirea expunerii la frig. Adiponectina este un hormon mic produs de celulele grase, capabil și de a spori oxidarea («arderea») a acizilor grași în mitocondrii și de a crește absorbția glucozei de către țesutul muscular.
  • Chiar și în absența frisoanelor, este posibil să beneficiați de «ardere a grăsimilor» prin stimularea termogenezei CLT. Este interesant că, fără frisoane, există o diferență mică, dar inexplicabilă în creșterea țesutului muscular.
  • Apa rece întărește imunitatea. Efectul ascuțit al frigului are un efect imunostimulator, iar încălzirea anterioară cu exerciții sau un duș fierbinte contribuie la această reacție. Poate că acest lucru se datorează creșterii nivelului de norepinefrină în sânge.
  • Un duș rece este un remediu eficient pentru depresie.

  Добавить комментарий