9 Alimente alcaline care vă vor proteja de probleme cardiace și de obezitate

  Cele mai alcaline alimente sunt alimentele pe bază de plante, făcându-le o sursă excelentă de energie.

  Iată cele 9 cele mai bune alimente alcaline:

  1. Avocado.

  Avocado ajută la absorbția nutrienților din fructe și legume, vă întărește inima și controlează nivelul colesterolului.

  În plus, avocado conține substanțe nutritive, fibre și acizi grași mononesaturați.

  1. Banane.
   Dacă încercați să pierdeți în greutate, ar trebui să adăugați banane în dieta dumneavoastră. Bananele echilibrează zahărul din sânge, protejează inima și îmbunătățesc digestia.

  Ele sunt bogate în fibre, substanțe nutritive, vitamine B, magneziu și potasiu.

  1. Conopidă.
   Conopida întărește sănătatea inimii și are proprietăți antiinflamatorii. Doar o porție de conopidă asigură 77% din valoarea zilnică a vitaminei C.

  De asemenea, conopida este bogată în potasiu, riboflavină, vitamina K, magneziu, mangan și tiamină.

  1. Pepene galben.
   Conținutul de apă din aceste fructe este foarte ridicat, deci este un bun exemplu de alimente alcaline.
  2. Ulei de măsline.
   Uleiul de măsline ajută la reglarea zahărului din sânge și reduce riscul bolilor de inimă. Este bogat în vitamina E, conține antioxidanți și acizi grași mononesaturați.
  1. Spanac.
   Spanacul vă poate scuti de radicalii liberi, vă poate menține inima puternică și vă poate îmbunătăți memoria. Spanacul este bogat în antioxidanți.

  Are un conținut scăzut de colesterol, grăsimi, conține vitaminele A, C, K, B6, potasiu, magneziu, zinc, calciu, niacină și fier.

  1. Quinoa.
   Quinoa ajută la menținerea zahărului din sânge și a colesterolului în organism. Acest aliment este bogat în proteine și, în comparație cu alte cereale, conține de două ori mai multe fibre.

  În plus, quinoa este bogată în magneziu, mangan, lizină, riboflavină și fier.

  8. Chard.
  Chardul ajută la reglarea zahărului din sânge, îmbunătățește circulația sângelui și asigură funcționarea corectă a inimii.

  De asemenea, ajută organismul să lupte împotriva virușilor, radicalilor liberi și bacteriilor dăunătoare. Practic, este cea mai bună sursă de alcaline.

  1. Lămâie.
   Deși lămâia are un gust acru, este un aliment alcalin. Acesta conține vitaminele E, A, C, B6 și minerale importante, inclusiv calciu, zinc, cupru, potasiu și riboflavină.

  Sucul de lamaie poate ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral și poate ajuta la tratarea pietrelor la rinichi. În plus, ajută la prevenirea cancerului, reduce tensiunea arterială ridicată și tratează constipația.

  Добавить комментарий