Alimente care îți vor prelungi viața

  Cel mai bun stabilizator de zahăr din sânge — zmeură

  Zmeura conține antocian( pigment vegetal), care susține producția de insulină și controlează nivelul zahărului din sânge, protejând astfel împotriva diabetului.

  Protecția împotriva cancerului intestinal — ceai verde sau alb

  O ceașcă pe zi reduce de două ori riscul de cancer intestinal. Antioxidanții conținute în ceai, numiți catechine, suprimă dezvoltarea celulelor canceroase.

  Protecția pielii — morcovi

  Oamenii de stiinta de la Institutul National de cercetare a Cancerului din SUA au descoperit ca persoanele care consuma cantitati mari de caroten (pigmenti gasiti in morcovi) au de 6 ori mai putine sanse de a dezvolta cancer de piele.

  Protecția inimii — somon

  Consumul de grăsimi naturale, cum ar fi somonul sau uleiul de măsline, crește colesterolul HDL. În plus, somonul conține cantități mari de acizi grași omega-3, care împiedică bolile cardiovasculare.

  Protecția oaselor — creveți

  Creveții sunt bogați în vitamina B12, care face oasele mai puternice și joacă un rol important în dezvoltarea celulelor noi. În plus, creveții sunt o sursă de vitamina d, un ingredient important în compoziția oaselor.

  Protecția împotriva cancerului de sân — cereale integrale

  Potrivit studiului, femeile care primesc cel puțin 30 g de cereale integrale pe zi sunt de 2 ori mai puțin predispuse la cancer pulmonar. O ceașcă de terci cu afine este cea mai bună protecție împotriva cancerului de sân.

  Controler de tensiune arterială — cartofi fierți

  Consumul de potasiu (400 g de cartofi fierți sunt suficiente) reduce semnificativ tensiunea arterială.

  Cea mai bună protecție pentru dinți — brânză

  Cercetătorii au descoperit că 10 g de brânză de Cheddar, Gouda sau mozzarella pe zi scade pH-ul, ceea ce împiedică deteriorarea dinților.

  Cel mai bun protector de vedere — spanac sau salată de salată
  Institutul Național de sănătate a constatat că cei care consumă luteină (găsiți în verdeață) au o probabilitate de 43% mai mică de degenerare maculară.

  Elixirul tinereții — vin roșu
  Stresul oxidativ joacă un rol major în îmbătrânire, iar antioxidanții din vinul roșu, conservatorii, ajută la prelungirea vieții prin neutralizarea radicalilor liberi patogeni.

  Restaurarea părului — carne de vită

  Fierul din carne stimulează reînnoirea și restaurarea părului. În plus, carnea de vită este bogată în zinc, prevenind căderea părului.

  Protecția împotriva cancerului de prostată — usturoi
  Componentele găsite în usturoi reduc probabilitatea de cancer de prostată cu 50%.

  Protecția împotriva cancerului pulmonar — grapefruit

  Grapefruitul pe zi reduce dezvoltarea cancerului pulmonar cu 50%. Grapefruitul conține naringin, care ajută la reducerea nivelului enzimelor care provoacă dezvoltarea celulelor canceroase.

  Controlul colesterolului — ulei de măsline

  Antioxidanții conținute în uleiul de măsline măresc nivelul colesterolului HDL (bun) și scad colesterolul LDL (rău). Și, de asemenea, uleiul de măsline este o protecție excelentă împotriva bolilor cardiovasculare.

  Cel mai bun stimulent al creierului — cafea

  În plus, cafeaua oferă o încărcare de vivacitate timp de 90 de minute, o ceașcă de cafea dimineața este o sursă de antioxidanți care împiedică dezvoltarea bolii Alzheimer cu mai mult de 60%.

  Добавить комментарий