7 Motive pentru a tine Picioarele ridicate în sus la perete ( Beneficii )


  Acest exercițiu se poate face în timpul zilei și seara, oricând doriți să vă relaxați sau să vă ușurați oboseala, sau înainte de a merge la culcare — este mai ușor să adormiți.

  De ce trebuie să vă ridicați picioarele sus pe perete? Se pare că, datorită acestui obicei, vă puteți actualiza semnificativ corpul și puteți scăpa de multe boli. Postura, care a fost folosită de iubitorii de yoga de ani de zile, a atras atenția tuturor printr-o serie de beneficii. În acest caz, nu trebuie să participați la cursuri speciale pentru a efectua exercițiul. Una dintre cele mai simple poziții nu necesită flexibilitate sau forță.

  7 motive
  Îmbunătățește digestia
  Elimină umflarea
  Reduce oboseala și greutatea picioarelor
  Promovează o mai bună circulație a sângelui
  Calmează sistemul nervos
  Reduce durerea de spate
  Ameliorează stresul și anxietatea

  Modificările pe care le veți observa după efectuarea zilnică sunt cu adevărat uimitoare. Tot ce ai nevoie este un perete.

  Pentru a efectua exercițiul, trebuie să vă culcați cât mai aproape de perete, în timp ce vă aflați pe o suprafață plană de pat sau covor pe podea, astfel încât să vă simțiți confortabil.

  Ridicați picioarele și puneți-le cât mai aproape de perete, astfel încât acestea să fie la un unghi de 90 de grade. Genunchii ar trebui să fie drepți și capul să se întindă pe podea sau pe pat.
  Relaxați-vă umerii, nu-i apăsați pe urechi, iar mâinile să se afle liber cu palmele în sus sau în jos.
  Stați în această poziție timp de 5 până la 20 de minute.
  După cum sa spus, această poziție are un efect terapeutic pozitiv.

  Iată 7 motive pentru care ar trebui să faceți acest exercițiu în fiecare zi.

  • Îmbunătățește digestia
   Poziția picioarelor de sus are un efect pozitiv asupra digestiei. Când vă aflați în această poziție, mai mult sânge se toarnă în organele interne, peristaltismul se îmbunătățește, iar mâncarea trece mai ușor prin tractul digestiv.

  Toate acestea contribuie la un scaun regulat și reduc riscul de constipație.

  În plus, în această poziție, nutrienții sunt mai bine absorbiți, iar apetitul se îmbunătățește datorită digestiei mai eficiente și mai rapide.

  Ce se întâmplă dacă vă culcați în mod regulat cu picioarele înainte de culcare? 7 consecințe plăcute

  • Elimină umflarea picioarelor
   Umflarea picioarelor provine din acumularea de lichid în țesuturile corpului nostru. Pur și simplu prin schimbarea impactului gravitației asupra picioarelor, veți putea să scăpați de toate fluidele stagnante, din cauza cărora picioarele se umflă și se ridică greutatea.

  Deși umflarea ușoară a picioarelor este normală la sfârșitul zilei, uneori poate atinge un nivel care provoacă disconfort și durere.

  Cel mai adesea, cauzele edemelor sunt:

  Imobilitate
  O mulțime de timp petrecut pe picioare
  O lungă ședere într-o poziție așezată, de exemplu, într-un birou
  Probleme renale sau cardiace
  Excesul de greutate
  Efectele secundare ale anumitor medicamente
  Nutriție necorespunzătoare
  Specialiștii de la Harvard Medical School au descoperit că ridicarea picioarelor ajută la distribuirea lichidului acumulat pe tot corpul, îmbunătățește circulația picioarelor și, prin urmare, reduce umflarea.

  Uneori, tot ce aveți nevoie după o zi lungă de lucru este să vă culcați, să vă ridicați picioarele spre perete și să vă relaxați.

  • Reduce oboseala și greutatea picioarelor
   Ridicarea picioarelor în sus este una dintre cele mai bune modalități de a ușura tensiunea picioarelor, picioarelor și șoldurilor.

  Aceste trei zone suferă cel mai mult atunci când petrecem mult timp pe picioare în timpul zilei.

  Făcând acest exercițiu, schimbați poziția picioarelor, astfel încât să puteți scăpa complet de greutate în aceste părți.

  • O circulație mai bună a sângelui
   Mușchiul nostru cardiac are o mare putere, făcând munca zilnică de pompare a sângelui în corpul nostru de ani de zile.

  Problemele de circulație a sângelui apar cel mai adesea dacă:

  Stați sau stați frecvent pentru o perioadă lungă de timp.
  Suferiți de excesul de greutate
  Gravidă
  Fumați
  În familie, cineva sa confruntat cu aceleași probleme
  Poziția inversată cu picioarele în sus este cea mai eficientă modalitate de a îmbunătăți circulația sângelui. Îmbunătățește fluxul de sânge către partea superioară a corpului, îmbogățind-o cu oxigen și distribuind-o uniform pe tot corpul.

  Acest exercițiu este util pentru reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățirea stării cu vene varicoase și pur și simplu pentru odihnă la sfârșitul unei zile dificile.

  • Calmează sistemul nervos
   Această poziție este un exercițiu de relaxare profundă. Când picioarele sunt în partea de sus, vă ajută să inhalați mai mult aer, iar respirația lentă și ritmică contribuie la relaxarea completă.

  În această stare, procesele de recuperare și vindecare sunt mai bune, tensiunea din abdomen, gât și temple va dispare.

  Făcând acest exercițiu în mod regulat înainte de culcare, veți simți că deveniți mai calm și mai ușor de tolerat situațiile stresante.

  • Reduce durerea de spate
   Dureri de spate oferă o mulțime de probleme și disconfort, interferează cu treburile de zi cu zi, și poate chiar legat de pat.

  Cel mai adesea, cauza de dureri de spate sunt tulburări, cum ar fi:

  Inflamația nervului sciatic
  Artrita
  Entorse și tendoane
  Dezvoltarea necorespunzătoare a scheletului, de exemplu scolioza
  Hernie intervertebral
  În caz de dureri acute de spate, ar trebui să consultați imediat un medic. Dacă durerea nu este cauzată de o cauză gravă, practicați în mod regulat poziția culcat cu picioarele pe perete ca profilaxie.

  Cu o poziție complet dreaptă, sarcina pe spate poate fi mai mare datorită faptului că coloana vertebrală nu este complet dreaptă, ci curbată în diferite locuri.

  Când vă ridicați picioarele, reduce presiunea și menține curbura naturală a coloanei vertebrale. Pentru un efect mai mare, puteți pune o pernă mică sub spate.

  Prin practicarea acestui exercițiu zilnic, activați sistemul parasimpatic și regimul «odihnă și digestie». Relaxându-vă complet corpul și mintea, ajungeți la o stare meditativă, toate procesele importante din organism se vor echilibra, iar stresul și anxietatea vor scădea.

  Добавить комментарий