Cum de a ușura starea cu hemoroizi? Sfaturi utile

  Cum de a ușura starea cu hemoroizi? Sfaturi utile

  Mulți suferă de hemoroizi, dar puțini oameni vorbesc despre asta. Și pentru a ușura starea hemoroizilor este posibilă și relativ rapidă: există câteva sfaturi simple. Ia notă!

  Hemoroizii sunt inflamația venelor mici care se află în anus și fac parte din anatomia noastră. Funcția lor este de a proteja pielea anală atunci când trece fecale. Complicația apare atunci când aceste vene devin inflamate în anus sau în rect. Hemoroizii pentru mulți pot deveni un adevărat dezastru. Cum ar fi șezutul, mersul pe jos sau mersul la toaletă, se vor transforma într-un coșmar. Durerea constantă și disconfortul… de aceea este atât de important să puteți ușura starea hemoroizilor. Și trebuie să acționați deja cu primele simptome!

  Cum să scapi de hemoroizi
  Ce cauzează hemoroizi?
  Cum de a ușura starea cu hemoroizi?
  Puteți scăpa de hemoroizi fără prea multă muncă. Urmați sfaturile noastre și veți reuși destul de repede, iar tratamentul nu va costa deloc scump.

  Mai mult de 50% din populația adultă a planetei noastre suferă de Hemoroizi.

  Există două tipuri de hemoroizi:

  Intern
  Atunci când inflamația este prezentă în anus sau rect. De regulă, un astfel de hemoroizi nu provoacă durere, dar poate provoca sângerări și mâncărime.
  Exterior
  În acest caz, venele se extind dincolo de anus și devin mai «problematice». O persoană simte arsură și durere, îmbrăcăminte și activități cum ar fi ședința, îi provoacă cel mai puternic disconfort din cauza presiunii asupra acestei zone.

  Cum de a ușura starea cu hemoroizi? Sfaturi utile

  De ce apar hemoroizii, nu se știe exact. Cu toate acestea, există mai mulți factori care contribuie la apariția sa:

  Constipația și efortul în procesul de defecare provoacă inflamarea venelor rectului și anusului. Diareea poate provoca, de asemenea, dezvoltarea hemoroizilor.
  O lungă ședere într-o poziție așezată este un alt declanșator al acestei stări. Mai ales dacă o persoană este obișnuită să stea pe toaletă pentru o durata de mult timp.
  Obezitatea creează o presiune mai mare asupra anusului, care poate fi un factor de risc pentru hemoroizi.
  Sexul anal poate contribui la dezvoltarea hemoroizilor datorită frecării și presiunii exercitate.

  Cum ușurăm starea cu hemoroizi?
  În principiu, hemoroizii pot fi vindecați acasă fără a merge la medic. Dacă această afecțiune a devenit aproape cronică sau inflamația nu trece mult timp (există așa-numitele umflături hemoroidale sau prolaps), este mai bine să contactați un specialist pentru a prescrie tratamentul adecvat.

  Dar unele proceduri la domiciliu, în orice caz, vor beneficia și vor ajuta la ameliorarea stării hemoroizilor.

  Băi cu apă caldă
  Apa caldă ameliorează durerea și ajută la reducerea inflamației. Dr. Donald Qingman de la Centrul Medical Manhattan recomandă umplerea băii cu apă caldă până la 15 cm și așezarea în ea timp de 15 minute de 3 ori pe zi. Simptomele vor dispărea aproape imediat, iar inflamația în vene va trece în câteva zile.

  Dacă nu aveți o baie, puteți utiliza orice recipient adecvat în dimensiune, în care puteți sta jos.

  Săruri englezești (săruri Epsom)
  Există două modalități de a utiliza săruri Epsom pentru a ușura starea hemoroizilor. Unul-se adaugă la baie cu apă caldă, iar celălalt-se aplică pasta (unguent) direct pe zona afectată.

  În primul caz, trebuie să adăugați 2 cesti de sare într-o baie umplută cu 15 cm de apă caldă (și o jumătate de cești dacă utilizați o baie așezată). Ca și în cazul fără adăugarea de sare, se recomandă repetarea procedurii de 15 minute de 3 ori pe zi.

  Pentru aplicarea pastei, veți avea nevoie de:

  Glicerina
  Săruri Epsom
  Tifon moale

  Cum se aplică?

  Se amestecă 2 linguri de glicerină cu aceeași cantitate de săruri Epsom. Vei avea paste.
  Aplicați-o pe o tifon moale și puneți-o în anus timp de 15 minute.
  După timpul specificat, îndepărtați tifonul și ștergeți zona cu o altă tifon curată și umedă.
  Această procedură poate fi repetată la fiecare 6 ore, până când simptomele neplăcute trec.
  Cum de a ușura starea cu hemoroizi? Sfaturi utile

  Pungi de gheață
  Frigul ajută, de asemenea, la reducerea inflamației, deci este recomandat să aplicați pungi de gheață pentru a ușura starea hemoroizilor. Puteți folosi o pungă de plastic obișnuită: puneți gheața în ea și înfășurați-o într-o cârpă curată. Contactul direct cu pielea nu ar trebui să fie, nu uitați despre asta.

  Cum de a ușura starea cu hemoroizi? Sfaturi utile

  Aloe ajută la hemoroizi
  Gelul aloe vera este recomandat pentru multe tratamente de îngrijire a pielii, precum și pentru tratamentul hemoroizilor. Centrul Național de Medicină Complementară și complexă recomandă utilizarea acestuia pentru a reduce inflamația venelor hemoroidale.

  Gelul de aloe poate fi achiziționat în magazinele de produse naturale sau în farmacii. Dacă preferați să utilizați gelul propriei plante, atunci trebuie doar să tăiați frunza de-a lungul și să scoateți pulpa din ea cu o lingură. Poate fi aplicat direct pe anus (în cantități mici). Gelul de aloe vera rămas trebuie depozitat în frigider.

  Dacă nu ați folosit niciodată aloe înainte, este mai bine să faceți un test pentru o posibilă reacție alergică. Aplicați gelul în altă parte a corpului și urmăriți timp de 24 de ore.

  Frunze de hamamelis
  Frunzele de hamamelis sunt cunoscute pentru proprietățile lor utile în tratamentul venelor varicoase, urticariei (urticarie) și vaselor de sânge. Harvard Medical School recomandă aplicarea lor și pentru hemoroizi.

  Pregătiți perfuzia: 1 cană de apă 2 linguri de frunze de hamamelis.
  Lăsați să se răcească și umeziți un disc de bumbac în lichidul rezultat.
  Aplicați cu atenție în zona anusului de mai multe ori pe zi.
  Infuzia rămasă poate fi depozitată în frigider.
  Puteți cumpăra hamamelis în magazinele de produse naturale, precum și în farmacii: există deja preparate, creme și unguente cu hamamelis.

  Consumați mai multe fibre pentru a ușura hemoroizii și pentru a preveni apariția acestuia în viitor
  Alimentele bogate în fibre dietetice (fibre) facilitează procesul de defecare și înmoaie scaunul. De aceea sunt recomandate atât pentru prevenirea, cât și pentru tratamentul hemoroizilor.

  În plus, puteți bea suplimentar suplimente nutritive cu fibre. Doar nu le combinați în acest caz cu alte laxative. Probabil că veți vizita toaleta mai des decât de obicei. În cele din urmă, consumarea unei cantități mari de apă va ajuta, de asemenea, la rezolvarea problemei scaunului prea tare.

  Mergi mai mult
  Mersul pe jos sau efectuarea altor exerciții fizice facilitează, de asemenea, mișcările intestinului. Doar fiți atenți la alegerea exercițiilor, deoarece unele activități fizice exercită presiune asupra rectului, ceea ce este contraindicat.

  Reglați-vă drumețiile la toaletă
  Vizitați toaleta numai atunci când este cu adevărat necesar — o modalitate sigură de a elimina presiunea inutilă asupra rectului și anusului. Dar, de asemenea, nu tolerați și amânați călătoria la toaletă «pentru mai târziu». La urma urmei, acest lucru va crea, de asemenea, o presiune dureroasă.

  În plus, încercați să nu strângeți procesul, deoarece este dăunător rectului. «Toaleta nu este un loc pentru citirea și rezolvarea cuvintelor încrucișate», avertizează dr. Qingman.

  Cum de a ușura starea cu hemoroizi? Sfaturi utile

  Nu te scărpina!
  Uneori, dacă frecați sau zgâriați un loc bolnav, acesta poate aduce o ușurare temporară. Dar este temporar, deoarece, de fapt, rezultatul va fi contraproductiv. Când atingeți și apăsați, venele inflamate se umflă și mai mult și există riscul de a le «deschide».

  Publicat : retetenaturiste.net

  Добавить комментарий