Mămăliga — Mâncare Leac — Iată bolile de care ne protejează

  Terci de porumb (mămăligă) este mâncare tradițională în România, Moldova și sud-vestul Ucrainei.

  Cum mămăliga aduce beneficii incredibile organismului.
  Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați (85-90%), conține o mulțime de fibre, hidrocarburi, proteine, multe vitamine B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. Deși în timpul gătitului pierde o parte din nutrienți, mai mult de 60% dintre aceștia sunt păstrați.

  Porumbul este eficient împotriva stresului, bogat în vitaminele B, în special vitamina B1, care acționează asupra funcțiilor sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și a producției de celule roșii din sânge.

  Vitamina E în compoziția sa protejează împotriva artritei, reduce colesterolul, reducând astfel riscul de ateroscleroză și, prin urmare, protejează împotriva atacului de cord. De asemenea, ajută la procesul de reînnoire a celulelor.

  În plus, porumbul fiert conține potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și inimii.
  Cu aciditate ridicată, gastrită și ulcer, este util să înlocuiți pâinea de grâu cu mămăligă caldă, deoarece, pe lângă reducerea acidității, are un efect sedativ ușor.

  CITEȘTE ȘI : 10 Motive Pentru Care Ar Trebui Să Mâncăm Un Avocado Zilnic!

  Carbohidrații conținuți în porumb încarcă corpul cu energie și împiedică acumularea de grăsimi. Consumul moderat poate duce la scăderea în greutate, deoarece unele molecule din compoziția porumbului accelerează

  Добавить комментарий