PREVENIREA ȘI TRATAMENTUL RĂCELII, GRIPEI ȘI RINITEI, REMEDII TRADIȚIONALE. REȚETE CU MIERE.

  Mierea din cele mai vechi timpuri este un remediu popular cunoscut, cunoscut pentru prevenirea și tratamentul răcelii, gripei și răcelii (rinită).

  Mierea ca remediu este folosită, atât în formă pură, cât și în combinație cu lapte, ceai, decocturi de plante medicinale.

  De exemplu, iată câteva rețete cu miere pentru tratamentul răcelii și gripei, care vă vor ridica rapid pe picioare:

  La 1 cană de apă clocotită, infuzati 1 lingură de podbal; se răcește, se scurge și se adaugă 1 lingură de miere; luați câte 1 lingură de 2 – 3 ori pe zi.

  După cum știți, usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii tradiționale pentru prevenirea și tratamentul gripei și răcelii. Usturoiul în combinație cu mierea este o «furtună» pentru viruși.
  Gripa cu fenomene de rinită în medicina tradițională este tratată cu un amestec de miere și usturoi. Pentru a face acest lucru, usturoiul se rade pe o răzătoare și se amestecî cu miere într-un raport de 1:1, luați câte o lingura înainte de culcare pe timp de noapte cu apă fiartă.

  Pentru tratarea gripei pacientul trebuie să bea cât mai des posibil ceai fierbinte cu gem de lămâie sau zmeură, precum și lapte cald cu miere (o lingură de miere la 200 ml de lapte).

  Incă o retetă bună, ceai cu miere pentru a trata raceala si gripa:
  (Varianta 1): 2 părți de frunze de podbal și zmeură, 1 parte plante oregano, 1 lingura de miere, se fierbe;
  (Varianta 2): 2 părți de frunze de podbal, și radacina de nalba mare, 1 parte de oregano, 1 lingura de miere – de asemenea, se fierbe; ambele tipuri de ceai se bea ca un ceai.

  Următoarele rețete tradiționale se vor potrivi pentru clătire a gâtului pentru răceli și gripă:

  Într-o cană de apă clocotită, adăugați 1 lingură de mușețel, răciți, filtrați și adăugați 1 linguriță de miere;

  De asemenea, foarte eficient pentru spălarea cavității nazale și a faringelui este o infuzie de ceapă cu miere (1:1) clătiți la fiecare oră.

  Luați un pahar de apă fiartă caldă — 1/2 linguriță de sare de masă și patru picături de tinctură de iod 5% (soluția se toarnă în nas și se scuipă prin gură).

  Un remediu popular pentru tratamentul rinite. Amestecați o soluție de 30% de miere în sucul de sfeclă roșie apoi picurați câte cinci picături în fiecare nară.
  Efectul terapeutic al utilizării mierei în lupta împotriva rinitei se explică prin proprietățile sale bactericide bune și prin efectul complex al mierei asupra multor funcții ale corpului.

  Pentru a scăpa rapid de tuse cu răceli și gripă : 500 g ceapă decojită și mărunțită la 1 litru de apa fierbe’i 3 ore la foc mic, adăugați 42 g zahăr și 52 g miere; se răcește; luați de la 4 până la 6 linguri pe parcursul zilei;

  Pentru răceală și gripă sunt foarte eficiente compresele : 2 părți miere, 1 parte aloe, 3 părți – vodcă

  Добавить комментарий