Top 10 — Cele mai dăunătoare Alimente


  Acum, mulți oameni încep să se gândească la faptul că, împreună cu mâncarea în organism întră o cantitate mare de substanțe toxice și agenți cancerigeni. Aditivii chimici prezenți în alimentele procesate industrial dau aspect atrăgător, gust bogat, aromă apetisantă. Dar cum afectează organismul toate acestea?

  Organismul este adaptat pentru a elimina independent TOT FELUL de substanțe nocive care pătrund prin alimente, apă, aer. Dar, atunci când concentrația acestor compuși crește înfricoșător, organismul nu are puterea de a le elimina și din păcate se acumulează în organe, țesuturi. Și acesta este deja un risc nesemnificativ pentru sănătate. Și nu se știe cu ce boală va finaliza acest proces de acumulări de toxine și agenți cancerigeni.

  Prin urmare, primul pas (dacă vă pasă cu adevărat de dumneavoastră) ar trebui să fie refuzul de a consuma produse dăunătoare care includ aditivi chimici. Desigur, astăzi nu e real să găsim produse perfect ecologice, fără impurități.

  Lista celor 10 cele mai populare produse alimentare cu aditiv alimentar «E»

  Gumă de mestecat, dulciuri
  Această categorie este dificil de numit alimente, deoarece acestea constau din diferite tipuri de aditivi alimentari: îndulcitori și înlocuitori sintetici de zahăr, stabilizatori, agenți de îngroșare și emulgatori, antioxidanți și coloranți alimentari. Guma de mestecat este aproape 100% compusă din aditivi. Bomboanele sunt compuse din aditivi alimentari chimici mai mici.

  Complicații probabile:
  Categoria menționată de produse (mai precis, consumul lor) poate provoca indigestie, deshidratare, afectarea funcțiilor renale și hepatice, formarea de pietre la rinichi, probleme GASTRO-intestinale, alergii, dermatologice complicații, creșterea conținutului de colesterol din sânge, și chiar progresia demenței.

  Cârnațurile fierte și soiurile lor (cârnați), carne tocată.
  Aceste produse aparțin uneia dintre cele mai dăunătoare produse din carne pentru organism, acestea includ astfel de aditivi în tot felul de variante: conservanți alimentari, stabilizatori, agenți de îngroșare, emulgatori, anti-oxidanți, coloranți alimentari, arome. Printre altele, în cârnați există aproximativ 80% din soia transgenică, care nu se referă la suplimentele «e», cu toate acestea, reprezintă un pericol pentru organism.

  Complicații probabile:
  Cancer (de vină sunt coloranți alimentari și stabilizatori), probleme gastrointestinale, disfuncții vizuale, greață, dureri de cap, reacții alergice. Antioxidanții distrug bacteriile benefice din intestin, motiv pentru care apar diferite patologii digestive.

  Carne și pește afumat, precum și cârnați semi-afumați
  Această categorie de produse de influență negativă depășește cârnații fierți și alte produse. Acestea includ cu siguranță: conservanți, stabilizatori, emulgatori, anti-oxidanți, coloranți alimentari, arome și așa mai departe.

  Complicații probabile:
  Adăugător, cârnații afumați și semi-afumați provoacă daune grave pancreasului, crește conținutul de colesterol din sânge și suprasolicită inima.

  Iaurt
  S-ar putea să fiți surprinși, deoarece publicitatea ne spune cât de utile și necesare pentru digestia normală sunt aceste alimente. De fapt, iaurturile sunt dăunătoare pentru sănătate datorită prezenței în ele a acelorași stabilizatori, agenți de îngroșare, antioxidanți și alți aditivi chimici.

  Complicații probabile:
  Cancer (acid citric în iaurt, într-un volum semnificativ are un efect cancerigen), reacții alergice, disfuncții pancreatice.

  Chipsuri, Cartofi fri
  Aceste produse au un volum semnificativ de stabilizatori și arome (acestea sunt numite și amelioratori de gust). Dar rareori ne gândim că «cartofii fri» numitul fast-food trece tratamentul termic în ulei vegetal prelucrat în mod repetat, ceea ce provoacă eliberarea de agenți cancerigeni. În plus, tehnologia de fabricare a chipsurilor este aceeași, ceea ce duce la formarea de grăsimi sintetice cancerigene și a altor «agenți patogeni» de cancer.

  Complicații probabile:
  Cancer (cancerigenii deja menționați în compoziție), așa-numitul «sindrom de restaurant chinezesc» (se caracterizează prin dureri de cap, roșeață a feței, transpirație și așa mai departe.). Alte afecțiuni care pot fi «achiziționate», dependente de chipsuri și cartofi prăjiți, nu sunt încă numite.

  Înghețată
  Inghetata de astăzi conține astfel de aditivi: coloranți, stabilizatori, agenți de îngroșare, emulgatori și așa mai departe. Din acest motiv, cu conștiință pură, este adăugat în lista celor mai dăunătoare 10 produse.

  Complicații probabile:
  Cancer, disfuncții hepatice și renale, stomac deranjat, inhibarea metabolismului, complicații cu vederea, migrene, mâncărime, anxietate.

  Sucuri
  Anxietatea este cauzată de băuturile îndulcite fără zahăr (cele mai populare dintre ele – toate cunoscute Coca-Cola, Sprite, Pepsi), acestea includ si băuturi energizante. Non-carbogazoase tind să conțină un pic mai puțin aditivi alimentari chimici.

  Iată aditivii chimici prezenți în compoziția băuturilor: îndulcitori, conservanți alimentari, emulgatori, arome.

  Complicații probabile:
  Cancer, ciroză hepatică, patologii cardiace, alergii și așa mai departe. Utilizarea excesivă a băuturilor energizante provoacă epuizarea sistemului nervos.

  Sosuri
  În lista ingredientelor diferitelor sosuri poate fi găsit: conservanți alimentari, stabilizatori, agenți de îngroșare, emulgatori, coloranți alimentari, arome și așa mai departe.

  Complicații probabile:
  În funcție de combinația de substanțe dăunătoare și de concentrația lor în acest produs, toate bolile și problemele menționate mai sus sunt posibile.

  Biscuiți
  În ingredientele acestui produs puteți găsi o gamă largă de arome și coloranți alimentari. În plus, există și alți aditivi alimentari, departe de a fi utili.

  Complicații probabile:
  Patologii ale vederii, disfuncții ale tensiunii arteriale, diaree, alergii.

  Ciocolată
  Din păcate, în compoziția acestui produs include, diferite arome, stabilizatori, agenți de îngroșare, emulgatori, conservanți.

  Complicații probabile:
  Cancer, alergii și așa mai departe.

  De ce produsele cele mai dăunătoare pentru sănătate sunt atât de atractive pentru noi și este dificil să le refuzăm uneori?

  Anumite suplimente alimentare chimice sunt dependente. În special «legendarul» glutamat de sodiu (E-621) — popular și utilizat pe scară largă potențiator de aromă, care se adaugă la o gamă largă de produse alimentare: fast-food, chips-uri, cârnați, specialități, carne, sosuri, supe fast-food și așa mai departe. Acest supliment se referă la toxinele care stimulează sistemul nervos. Consumul de glutamat de sodiu în produse provoacă consecințe triste (mai ales pentru copilul, organismul în curs de dezvoltare): patologii ale vederii și creierului, diverse alergii.

  Dependența este provocată cu înlocuirea sintetică a zahărului aspartam (e-951). Acest supliment (mai precis, utilizarea acestuia) este plin de o varietate de complicații de sănătate, de la boala Alzheimer la infertilitatea masculină.

  Din ce în ce mai rar, puteți găsi carne în produsele din carne, în lapte – lapte. Ingredientele naturale sunt înlocuite activ cu analogii sintetice. Acum devine clar de ce tot mai mulți oameni se înclină spre o alimentație sănătoasă și încearcă să prevaleze în dieta lor produse naturale, organice, care nu sunt prelucrate.

  Este deprimant doar faptul că multe dintre produsele alimentare de mai sus sunt cele mai iubite de copii. Este vorba despre cârnați fierți, cârnați, gumă de mestecat, bomboane, iaurt și, bineînțeles, apă dulce carbogazoasă. Consecințele utilizării de către copii a acestor produse sunt deja cunoscute. Ce alte consecințe negative ne amenință cu alimente cu suplimente alimentare, timpul va spune.

  Добавить комментарий