Tratament (Restabilire Glanda Tiroida ( Retetă )

  Ce trebuie să știți despre tiroidă
  Tiroida este unul dintre cele mai importante organe ale sistemului endocrin uman.

  Acesta produce hormoni care reglează activitatea corpului. Ele sunt responsabile pentru procesele metabolice și funcționarea corectă a sistemului imunitar, afectează starea de spirit și performanța unei persoane. În multe cazuri, oboseala crescută, depresia sau creșterea în greutate inutilă se datorează unei perturbări a tiroidei.

  De ce depinde activitatea tiroidei
  Glanda tiroidă este foarte vulnerabilă la influențele externe sau la procesele patologice care apar în organism. Deseori, munca ei este întreruptă din cauza mediului nefavorabil. Aerul poluat, calitatea scăzută a apei, radiația electromagnetică, zgomotul – toți acești factori negativi pot afecta sănătatea umană.

  De exemplu, cea mai frecventă cauză a bolilor sistemului endocrin este stresul. Ritmul ridicat al vieții, tensiunea nervoasă constantă, experiențele și entuziasmul afectează grav tiroida. Prin urmare, este important să încercați să evitați astfel de situații și să învățați să faceți față stresului.

  În plus, afectează negativ activitatea glandei tiroide malnutriția. Mai ales cu atenție trebuie să monitorizati aportul de iod în organism. Mai mult decât atât lipsa sa, cât și excesul sunt dăunătoare.

  Rolul tiroidei
  Mulți oameni nu suspectează cât de importantă este funcționarea corectă a tiroidei. Dar se întâmplă adesea ca cauza excesului de greutate sau a depresiei să devină eșecuri în funcționarea sa. La urma urmei, tiroida produce hormoni responsabili de metabolismul normal și asimilarea corectă a alimentelor. Ele procesează calorii și le împiedică să se acumuleze sub formă de grăsimi.

  În plus, tiroida este importantă pentru multe alte procese din organism:

  • reglează procesul de respirație;
  • normalizează digestia;
  • stimulează activitatea mentală;
  • normalizează echilibrul apă-sare;
  • responsabil pentru schimbul de energie;
  • participă la activitatea inimii și a vaselor de sânge.

  Multe patologii comune, cum ar fi fluctuațiile tensiunii arteriale, tulburările digestive sau oboseala cronică, apar din cauza unei perturbări a tiroidei.

  Cum să îmbunătățim glanda tiroida
  Dacă suspectați o deteriorare a funcției tiroidiene, este mai bine să consultați un medic și să faceți o examinare. Dacă există o deficiență sau un exces de hormoni tiroidieni, tratamentul medicamentos este prescris în mod necesar. Dar puteți să-l normalizați cu ajutorul remediilor. De exemplu, se recomandă includerea terciului de hrișcă în dietă.

  Hrișca conține cantități mari de vitamine și minerale, aminoacizi. Dintre acestea, cum ar fi triptofanul, treonina și lizina sunt necesare pentru producerea normală a hormonilor tiroidieni.

  Există o rețetă care ajută la susținerea sănătății tiroidei.

  Ce aveți nevoie pentru a pregăti un astfel de medicament:

  • un pahar de hrișcă măcinată intr-o râșniță de cafea;
  • se macină într-o mașină de tocat carne sau blender un pahar de nuci;
  • se amestecă totul cu un pahar de miere;
  • opțional, adăugați caise uscate și stafide;
  • masa rezultată se amestecă bine și se pune în frigider;
  • consumați o lingură de trei ori pe zi înainte de mese •

  Acest amestec util va îmbunătăți digestia, va îmbunătăți sistemul cardiovascular, va accelera procesele metabolice. Luând astfel
  medicamentul poate crește eficiența, să învețe să reziste stresului și să mențină sănătatea tiroidiană.

  Добавить комментарий