Ulei de nucă de cocos: proprietăți, beneficii și aplicații

    Conținut:

    Proprietățile uleiului de nucă de cocos
    Beneficiile uleiului de nucă de cocos
    Aplicarea uleiului de nucă de cocos pentru păr
    Ulei de nucă de cocos pentru față și corp
    Măști cu ulei de nucă de cocos
    Aplicarea uleiului de nucă de cocos pentru alimente
    Cum se utilizează uleiul de nucă de cocos
    De unde să cumperi ulei de nucă de cocos?

    Uleiul de nucă de cocos câștigă rapid popularitate datorită unei varietăți de utilizări și proprietăți utile. Este folosit într-o varietate de domenii, de la gătit la îngrijirea pielii și a părului.

    Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii. Există mai multe tipuri de ulei de nucă de cocos:

    Rafinat – acest tip de ulei nu miroase și nu are gust de ulei de nucă de cocos. În procesul de rafinare, o parte din nutrienți dispare și este de asemenea utilt.

    Nerafinat este, de asemenea, numit „Extra-Class”. Acest tip de ulei nu trece prin procesul de rafinare și își păstrează gustul și mirosul. Atunci când se prepară sau se aplică pe piele, produce o aromă ușoară de nucă de cocos. De asemenea, acest ulei păstrează majoritatea substanțelor utile.

    Proprietățile uleiului de nucă de cocos

    O lingură de ulei de nucă de cocos conține 117 calorii, de asemenea:

    • 0 grame de proteine,
    • 0 grame de carbohidrați
    • 13,6 grame de grăsimi (11,8 saturate, 0,8 nesaturate și 0,2 polinesaturate).

    Uleiul de nucă de cocos este alcătuit din aproape o grăsime. Cu toate acestea, structura acestei grăsimi diferă de alte grăsimi saturate, conținute în principal în produsele de origine animală.

    Beneficiile uleiului de nucă de cocos

    Iată câteva proprietăți utile ale uleiului de nucă de cocos:

    Întărește imunitatea

    Acidul lauric, capric și caprilic din uleiul de nucă de cocos ucid bacteriile și virușii nocivi, precum și ciupercile, prevenind infecția.

    Reduce apetitul

    Acest lucru se datorează modului în care sunt convertite acizii grași. În cantități moderate, uleiul de nucă de cocos are un efect pozitiv asupra greutății și compoziției corpului.

    Previne boala Alzheimer

    Studiile au arătat că uleiul de nucă de cocos previne boala Alzheimer prin crearea unei surse de energie care susține funcția creierului și îmbunătățește memoria.

    Reduce colesterolul

    Uleiul de nucă de cocos crește colesterolul benefic și reduce riscul bolilor de inimă.

    Îmbunătățește digestia

    Uleiul de nucă de cocos îmbunătățește digestia, ajutând organismul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi, calciu și magneziu. De asemenea, ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare și a ciupercilor, care pot provoca inflamații și digestie slabă.

    Sănătatea părului și a pielii

    Acizii grași ai uleiului de nucă de cocos înmoaie părul, reduc pielea uscată, ajută la scăderea infecției fungice care provoacă matreata.

    Aplicarea uleiului de nucă de cocos pentru păr

    Uleiul de nucă de cocos îmbunătățește sănătatea părului, combate ciuperca care provoacă mătreață, promovează creșterea părului, adăugând strălucire și un aspect sănătos părului.
    Multe produse cosmetice conțin ulei de nucă de cocos și sunt mai bune decât uleiurile minerale sau de floarea-soarelui, reducând pierderea proteinelor care duc la uscarea și fragilitatea părului.

    Acidul lauric din uleiul de nucă de cocos are o greutate moleculară scăzută și pătrunde mai bine în tija de păr, hrănind părul cu vitamine, minerale și acizi grași esențiali.

    De asemenea, uleiul de nucă de cocos previne deteriorarea părului atunci când este pieptănat, poate fi folosit ca un balsam.

    Balsam de păr

    Utilizați 1/4 (pentru păr scurt) sau 1/2 linguriță de ulei de nucă de cocos, încălzindu-l în mâini, ca un balsam de păr. Răspândiți pe păr și aranjați-l ca de obicei.

    Pentru o restaurare intensă a părului, Aplicați 1-2 lingurițe de ulei de nucă de cocos, în funcție de lungimea părului la rădăcinile părului și frecați-vă în scalp. Acoperiți capul și lăsați timp de 1-2 ore sau pe noapte. Clătiți cu un șampon ușor.

    Pentru părul uscat și deteriorat, adăugați câteva picături de ulei de santal sau ulei de geranium pentru a ajuta la menținerea umezelii.

    Masca pentru cresterea parului

    Uleiul de nucă de cocos poate promova creșterea părului, făcându-l mai gros și mai lung. Sănătatea părului depinde în mare măsură de starea internă și, prin urmare, este important să includeți în dieta dvs. alimente bogate în acizi grași omega-3, semințe de dovleac, chia, semințe de in, ceai verde.

    Pentru creșterea părului cu mișcări blânde de masaj, frecați uleiul de nucă de cocos în scalp timp de 10 minute de 3-4 ori pe săptămână. Veți avea nevoie de aproximativ 1 linguriță de ulei. De asemenea, puteți adăuga 4 picături de ulei de rozmarin, care îmbunătățește circulația în scalp.

    După ce vă masați capul timp de 10 minute, puneți capacul și lăsați-l timp de 40 de minute sau mai mult. Clătiți cu șampon

    Remediu pentru matreata

    Mătreața poate fi cauzată de uscăciunea pielii, sensibilitatea la substanțe chimice agresive în șampoane și alte remedii și o infecție fungică.

    Acidul lauric și capric din uleiul de nucă de cocos are proprietăți antifungice și alte proprietăți utile.

    Utilizați uleiuri esențiale de lavandă, cimbru și arbore de ceai pentru a lupta împotriva mătreții. Pentru tratamentul mătreții, amestecați 2 lingurițe de ulei de nucă de cocos cu 5 picături de unul dintre uleiurile esențiale sau un amestec de uleiuri și frecați în scalp. Acoperiți capacul și lăsați-l timp de 20 până la 30 de minute. După aceea, clătiți cu un șampon ușor. Pentru o acțiune mai profundă, puteți lăsa amestecul peste noapte. Repetați procedura de 2-3 ori pe săptămână.

    Stivuire

    Uscătoare de păr, fiare de călcat, ondulatoare și alte produse de styling privează părul de umiditate, ceea ce face ca părul să devină fragil și predispus la confuzie.

    Uleiul de nucă de cocos previne deteriorarea termică și ajută la netezirea părului.

    Aplicați 1/4-1 linguriță de ulei de nucă de cocos, în funcție de lungimea părului, împrăștiați-l pe toată lungimea, uscați și aranjați părul după cum doriți. Părul tău va fi moale, strălucitor și flexibil.

    Dacă aveți vârfuri despicate, utilizați câteva picături de ulei de nucă de cocos pentru a freca în vârfuri.

    De asemenea, puteți utiliza ulei de nucă de cocos pentru a vă proteja de soare, deoarece este un agent natural de protecție solară care este potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii.

    Când stivuiți, utilizați puțin ulei de nucă de cocos și nu aplicați pe scalp, deoarece poate face părul mai greu.

    Ulei de nucă de cocos pentru față și corp

    Pentru ochi și hidratant

    Aplicați cu ușurință uleiul de nucă de cocos în zona de sub ochi și pe față ca un hidratant pe noapte. Utilizarea uleiului de nucă de cocos în zona pleoapelor și sub ochi ajută la prevenirea ridurilor, umflăturilor și pungilor sub ochi.

    Loțiune de corp

    Aplicați ulei de nucă de cocos pe tot corpul în loc de loțiune de corp obișnuită pentru a înmuia pielea. Lotiunile de magazin se fac de obicei pe bază de petrol sau apă, în timp ce ingredientele naturale ale uleiului de nucă de cocos hidratează pielea mai eficient.

    Ulei de baie

    În loc de spumă în baie, adăugați ulei de nucă de cocos. În apa fierbinte uleiul se va transforma în lichid și veți putea obține un beneficiu maxim.

    Hidratant

    Pentru a vă menține pielea moale, utilizați ulei de nucă de cocos în loc de cremă. Combate roșeața și iritarea, reduce acneea și hidratează pielea. Acizii grași restaurează bariera lipidică a pielii prin menținerea umezelii.

    Cremă de bărbierit

    În loc de cremă de bărbierit, încercați să aplicați ulei de nucă de cocos. Înmuiați zona, aplicați ulei de nucă de cocos. Uleiul de nucă de cocos oferă o alunecare ușoară a aparatului de ras și hidratează pielea în acest proces.

    Ulei de masaj

    Uleiul de nucă de cocos poate fi aplicat pentru masaj, iar mirosul său plăcut vă va duce în zilele însorite pe o plajă tropicală.

    Piele uscată

    Dacă pe coate, picioare sau alte zone au apărut zone uscate, frecați uleiul de nucă de cocos pentru a vindeca zonele. Pentru a preveni sângerarea nazală și pentru a ușura congestia, frecați uleiul de nucă de cocos în interiorul nasului.

    Scrub pentru corp

    Se amestecă zahărul sau sarea cu ulei de nucă de cocos pentru a îndepărta pielea moartă.

    Remover pentru machiaj

    Schimbați produsul de îndepărtare a machiajului cu ulei de nucă de cocos. Uleiul îndepărtează cu ușurință resturile de machiaj. Îndepărtați excesul de ulei cu șervețele sau discuri de bumbac, astfel încât acestea să nu irită ochii.

    Agent de curățare a pensulelor de machiaj

    Faceți un amestec de săpun antibacterian și ulei de nucă de cocos pentru a curăța cu atenție toate resturile de pe perii și pentru a restabili părul.

    Soluție igienică pentru buze

    Uleiul de nucă de cocos este perfect ca un balsam de buze, precum și un remediu pentru buzele crăpate.

    Îngrijirea zgârieturilor

    Aplicați un strat subțire de ulei de nucă de cocos pe zgârieturi și vânătăi mici. Uleiul calmează pielea și creează o barieră împotriva murdăriei și a bacteriilor.

    Măști cu ulei de nucă de cocos
    Masca cu ulei de nucă de cocos pentru fata

    Aplicați aceste măști timp de 15-20 de minute pe pielea curată și apoi clătiți.
    Rețetă 1.

    • 1 lingură de ulei de nucă de cocos
    • 2 lingurițe de miere
    • 1/2 linguriță de lămâie

    Această mască va ajuta la curățarea pielii și o va face moale și radiantă.

    Reteta 2.

    • 1 lingură de ulei de nucă de cocos
    • 1/2 banană coaptă
    • Pinch de turmeric

    O astfel de mască luptă împotriva acneei și hidratează pielea.

    Reteta 3.

    • 1 lingură de ulei de nucă de cocos
    • 1/2 linguriță nucșoară
    • 1/4 avocado coapte

    Este o mască hidratantă, hrănitoare și de curățare.

    Măști cu ulei de nucă de cocos pentru păr

    Rozmarin + avocado + ulei de nucă de cocos

    Uleiul de avocado și nucă de cocos vă vor hidrata părul, iar câteva picături de ulei esențial de rozmarin vor da strălucire.

    Ulei de nucă de cocos + miere

    Se topește mierea și uleiul de nucă de cocos și se amestecă în părți egale. Aplicați pe părul uscat, vârfurile divizate și scalpul. Masați cu degetele și lăsați-le timp de 20 de minute înainte de clătire.

    Ulei de nucă de cocos + ou

    Puteți adăuga o mască de ou de miere pentru a vă hrăni părul

    Ulei de nucă de cocos + miere + banane

    Dacă aveți scalp mâncărime, utilizați o mască de ulei de nucă de cocos, miere și banane pentru a vă menține părul sănătos și împotriva căderii părului o dată pe săptămână.

    Ulei de nucă de cocos + vitamina E

    Pentru a netezi părul, amestecați aceste ingrediente, preîncălziți uleiul, astfel încât să pătrundă mai bine în păr și lăsați-l timp de 40 de minute, apoi clătiți-l.

    Ulei de nucă de cocos + ulei de argan

    Această rețetă simplă de două ingrediente vă va da părul moale și matasos. Se freacă amestecul în scalp și se distribuie pe toată lungimea.

    De unde să cumperati ulei de nucă de cocos?

    Uleiul de nucă de cocos este de obicei vândut în magazine de specialitate de produse cosmetice organice sau de origine, magazine online sau supermarketuri.
    Mulți cumpără ulei de nucă de cocos atunci când călătoresc în țările în care nucile de cocos cresc în zone tropicale și subtropicale, deoarece această plantă necesită soare constant și ploi pentru creștere. Cei mai mari producători de ulei de nucă de cocos sunt țări precum Thailanda, Malaezia, Indonezia, Filipine, India, Sri Lanka. Aici, uleiul natural va costa mai puțin decât în magazinele interne.

    Atunci când cumpărați ulei de nucă de cocos, trebuie să acordați atenție tipului de ulei. Alegeți ulei de nucă de cocos nerafinat, care este de obicei scris „virgin” sau „ulei de prima presare” pentru a obține cele mai multe beneficii pentru păr și piele și consum în formă brută.

    Uleiul rafinat este potrivit pentru prepararea mesei la o temperatură ridicată, deoarece are o temperatură mai ridicată a fumului (204°C) decât cea nerafinată (177°c).

    Postat : retetenaturiste.net
    Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

    Lasă un răspuns