MUCEGAI — 7 SEMNE DE BOALĂ DIN CAUZA MUCEGAIULUI

  Trebuie să știi asta!

  Mucegaiul provoacă probleme grave de sănătate atunci când este prezent în viața noastră sau la locul de muncă. Mucegaiul apare în climatele cu umiditate ridicată sau ploaie, deoarece umiditatea creează un mediu excelent pentru creșterea mucegaiului.

  1. Durerea musculară
   Durerea musculară inexplicabilă, care nu este cauzată de o activitate fizică, este un semn al bolii cu mucegai. Durerea musculară poate fi oriunde în organism.
  2. Convulsie, furnicături sau amorțeală
   Această senzație de ace atunci când mâna ta se estompează după ce ai adormit într-o poziție incomodă apare adesea la persoanele care suferă de boală de mucegai.
  3. Starea de spirit deprimat
   Cercetătorii care studiază bolile legate de mucegai au descoperit că casele cu umiditate afectează persoanele care trăiesc în ele și starea lor de spirit.
  4. Probleme digestive
   Greața, diareea, durerea abdominală și lipsa apetitului sunt unele dintre semnele digestive ale bolii datorate mucegaiului. În timp ce aceste simptome vă pot determina să mâncați mai puțin și, prin urmare, să pierdeți în greutate, creșterea în greutate este de fapt un semn posibil al bolii mucegaiului.
  5. Probleme de respirație
   Unele dintre cele mai frecvent raportate semne ale bolii cu mucegai sunt dificultăți de respirație. Într-o revizuire recentă a mucegaiului și a bolilor medicale, cercetătorii au numit unele dintre bolile respiratorii legate de expunerea la mucegai, care includ astm, rinită alergică, aspergiloză bronhopulmonară alergică, sinuzită și pneumonită hipersensibilă.
  6. Sensibilitatea ochilor și durerile de cap
   Roșeața în ochi, mâncărimea sau vederea slabă pot fi legate de bolile mucegaiului. Unii oameni sunt sensibili la mucegai ca un alergen care trezește sistemul lor imunitar pentru a începe să lucreze mai mult atunci când acestea sunt expuse la acțiunea sa. Dacă simptomele dvs. sunt similare cu febra fânului sau alergiile sezoniere și sunt însoțite de dureri de cap și alte simptome, consultați-vă medicul și explicați situația.
  7. Semne mai puțin frecvente de mucegai
   Unele dintre simptomele sau semnele mai neobișnuite ale bolii sunt setea excesivă — nevoia de a urina mai des, a creșterii în greutate, gust metalic în gură.