Mierea pentru răceli: natural, eficient, sigur

  Cu siguranță, fiecare dintre noi a auzit că, cu răceli și gripă, trebuie să consumăm miere, dar ce este util în acest tratament natural, nu toată lumea se gândește. De ce mierea este considerată una dintre cele mai bune remedii împotriva răcelii și cum să o utilizați în mod corespunzător pentru a obține un rezultat foarte rapid?

  Beneficiile mierei au fost deschise cu secole în urmă. Deja în antichitate, nectarul a fost folosit nu numai ca dulceață, ci și pentru a trata o varietate de boli și în scopuri cosmetice. O astfel de utilizare pe scară largă a mierei a devenit posibilă datorită proprietăților sale uimitoare, iar astăzi oamenii folosesc acest produs util în terapia unor boli.

  De mult timp sa dovedit că mierea pentru răceli ajută la eliminarea simptomelor bolii și accelerează semnificativ recuperarea. Specialiștii explică acest lucru prin următoarele calități :

  Bactericid și antiinflamator. Delicatețea florală conține o cantitate imensă de substanțe active care acționează ca un antiseptic natural, luptă împotriva bacteriilor și reduc inflamația. Prin urmare, produsul de albine este atât de eficient în răceală și durere în gât.

  Expectorant. Medicamentele din miere ajută perfect cu o tuse uscată și umedă, deoarece nectarul de miere este un mucolitic natural sigur.

  Curățător. Mierea din răceală și gripă este folosită ca mijloc de eliminare a toxinelor, care se formează în mod inevitabil în timpul bolii. Produsul îndepărtează perfect majoritatea substanțelor nocive, fără a afecta organele interne. În plus, are un efect bun asupra proceselor metabolice, care joacă un rol important în eliminarea toxinelor.

  Tonic. Mierea cu o răceală ajută la creșterea naturală a apărării organismelor, deoarece nectarul conține o mulțime de vitamine și oligoelemente
  Pentru tratamentul răcelilor, este potrivit orice tip de delicatețe florale, dar totuși experții, răspunzând la întrebarea Ce miere este mai bună pentru răceli, sunt de acord că cel mai eficient în acest caz va fi nectarul de tei. În ea, substanțele utile sunt prezente în cea mai mare cantitate.

  Mierea de luncă este populară datorită faptului că combină proprietățile vindecătoare ale mai multor plante simultan, deoarece este obținută din polen de ierburi valoroase.

  Ca orice medicament, mierea împotriva răcelii trebuie luată foarte atent, astfel încât, în loc de beneficiul așteptat, să nu dăuneze corpului. Desigur, medicamentul floral este absolut contraindicat în prezența unei alergii la acesta. De asemenea, tratamentul răcelii cu miere nu este recomandat pentru diabetul zaharat și hipertensiunea arterială. Nu este de dorit să dați acest produs copiilor sub 3 ani. Adulții pot consuma miere nu mai mult de 100 g pe zi: acest lucru va fi suficient pentru a obține un efect terapeutic și, în același timp, nu vă va afecta sănătatea.

  Pregătim un medicament de miere pentru răceli


  Mierea este una dintre cele mai accesibile mijloace pentru tratamentul răcelii, deoarece nu este dificil să o cumpărați, iar medicamentul poate fi preparat cu ușurință acasă. Rețetele pentru poțiuni antispastice pe bază de miere sunt foarte numeroase, iar mai jos vom aduce doar cele mai populare dintre ele.

  La primele semne de răceală, trebuie să începeți tratamentul cât mai repede posibil pentru a preveni dezvoltarea bolii.

  Cu această sarcină, amestecul de lămâie-ghimbir cu miere va face față perfect. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o rădăcină de ghimbir proaspătă, 1 lămâie mică și 4 linguri de miere. Ghimbirul trebuie curățat și ras pe o răzătoare fină, spălați lamâia bine și măcinați printr-o mașină împreună cu coaja. Ingredientele zdrobite se amestecă cu miere și depozitate în frigider într-un vas de sticlă. Amestecul terapeutic se folosește pentru 1 linguriță de 3 ori pe zi.

  Dacă nu există ghimbir la îndemână, puteți pregăti un remediu pe bază de ingrediente 2 – suc de lămâie și miere. Pentru un astfel de medicament, veți avea nevoie de 1 lămâie de dimensiuni medii și 100 de grame de miere. Ingredientele sunt amestecate bine, masa finită se ia înainte de culcare câte 1 lingură.

  Eliminarea toxinelor și eliminarea temperaturii va ajuta perfuzia de tei cu adăugarea de miere. Pentru a pregăti o băutură sănătoasă și delicioasă, aveți nevoie de 2 linguri de tei uscat, se prepară în 0,5 litri de apă clocotită și se lasă timp de 20 de minute. Apoi după ce ați filtrat, trebuie să adăugați 2 linguri de miere. Este recomandat la temperatură ca un diaforetic.

  Vindecarea tusei și a durerii în gât va ajuta medicația de miere și ceapă. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați miere și ceapă într-un raport de 1:1. Ceapa se curăță și se transformă într-o pastă și apoi se pune această masă într-un borcan de sticlă. Apoi adăugați miere la borcan, închideți capacul și lăsați timp de 2-3 ore — până când va apare suc în recipient. Se bea 1 lingura de 2-3 ori pe zi, până când tusea dispare.

  Mierea este un remediu eficient și sigur pentru multe boli,inclusiv răcelile. Puterea vindecătoare a mierii de ani de zile ajută la tratarea răcelii adulților și a copiilor. Mulți dintre cei care au încercat o dată să scape de simptomele de rău cu un tratament floral, consideră că este una dintre cele mai bune daruri ale naturii, care pot fi folosite în scopuri medicinale.