Rețete de sănătate: Frunze de brusture pentru radiculită și dureri articulare


  Mulți au auzit despre proprietățile vindecătoare ale rădăcinilor de brusture, dar nu toată lumea știe că frunzele acestei plante servesc și ca materie primă medicinală. Și dacă rădăcinile nu sunt recoltate acum, atunci folosiți frunze pentru a trata sciatica și articulațiile bolnave — timpul cel mai potrivit.

  Vara — este timpul pentru recoltarea frunzelor de brusture mari

  Frunza de brusture este recoltată din iunie până la începutul toamnei. Se usucă la umbra sau se utilizează în stare proaspătă pentru comprese, pentru a pregăti decocții și tincturi.

  Compresa din frunze proaspete de brusture
  Cu radiculită, artrită, frunzele proaspete spălate sunt aplicate peste noapte la locul bolnav și înfășurate cu o eșarfă de lână. Pe partea de sus a foii sub eșarfă, puteți pune hârtie de compresie. În timpul iernii, frunzele uscate sunt folosite pentru comprese, înmuiate în apă caldă. Procedura necesită răbdare, deoarece pentru a obține un rezultat stabil, trebuie repetată timp de câteva săptămâni sau chiar luni.

  Decoct de frunze și inflorescențe de brusture
  1 lingura de amestec uscat de frunze și inflorescențe se toarnă 1 cană de apă, se aduce la fierbere, se fierbe timp de 5 minute, se răcește, se scurge. Cu dureri în articulații, se fac loțiuni cu acest decoct; cu gută și reumatism, se adaugă la băile de tratament (crescând cantitatea preparată — până la 3-4 litri pe baie).

  Tinctura de frunze de brusture
  Umpleți un borcan de sticlă de 1 litru pe 1/3 cu frunze uscate de brusture tocate, adăugați 100 g de miere, turnați 0,5 litri de vodcă, acoperiți și insistați într-un loc cald închis timp de 2 săptămâni, apoi scurgeți. Depozitați în frigider într-un recipient bine închis. Luați de 3 ori pe zi timp de o jumătate de oră înainte de mese pentru 1-2 linguri.linguri. Cursul tratamentului este de la 2 la 4 săptămâni; dacă este necesar, poate fi repetat, luând o pauză de 1 săptămână.

  Indicații pentru administrarea tincturii: radiculită, osteocondroză, artrită, artroză, depuneri de săruri. Utilizați acest instrument pentru prevenirea cancerului (cursuri de 1 lună de 2 ori pe an-primăvara și toamna). Contraindicații: sarcina și alăptarea; este posibilă intoleranța individuală.