Calitățile vindecătoare ale scheleților de nuci / Țincturi / Beneficii / Contraindicații

  Acestea conțin o cantitate foarte mare de substanțe utile, cum ar fi glucozidele, alcaloizii.
  În plus, conține și acizi organici. Scheleții de nuci au proprietăți antimicrobiene, de întărire, astringente, antitumorale.
  Un conținut ridicat de iod permite utilizarea scheleților de nuci ca mijloc de completare a deficienței sale în corpul oamenilor.

  Lipsa de iod poate provoca următoarele boli: Mastopatie. Adenom. Fibroame. Scăderea imunității.

  Tinctură din scheleții de nuci : proprietăți, beneficii.

  Tincturile sunt utilizate în tratamentul unui număr mare de boli. Un remediu eficient pentru radiculită și dureri articulare este frecarea tincturii făcute pe alcool. Tinctura este recomandată pentru insomnie, îmbunătățirea memoriei, pentru a scăpa de dureri de cap, precum și de nevroze.

  Tinctura, are proprietăți antiseptice. Eficace în tratarea rănilor, tăieturilor, zgârieturilor, altor leziuni minore ale pielii.
  De asemenea, un astfel de decoct este excelent pentru tratamentul conjunctivitei, a altor boli oculare cauzate de infecții.

  Contraindicații pentru utilizarea tincturii.
  Utilizarea tincturii de scheleți de nuci este contraindicată în urticarie, gastrită acută, precum și la persoanele care suferă de boli cum ar fi eczemă, neurodermită. Nu utilizați tinctura, de asemenea, cu edemul Quincke.

  Metode de preparare a tincturii.
  În funcție de spectrul de aplicare, concentrația pentru prepararea tincturii este utilizat alcool, vodcă. Pentru ratamentul bolilor infecțioase oculare, pentru a compensa lipsa de iod, se face un decoct realizat pe baza scheleților de nuci.

  Tincturile din scheleți de nuci pe vodcă sunt utilizate pentru a trata astfel de boli cum ar fi:

  Pancreatită. Timp de șapte zile, insistați într-un vas de sticlă un amestec de 150 ml de vodcă și trei linguri de scheleți de nuci. Perioada minimă de admitere — de la 14 zile. Nu luați medicamentul mai mult de trei luni. Luați pe stomacul gol 5 picături de tinctură diluate cu a patra parte a unui pahar cu apă.

  Ateroscleroza, aritmie cardiacă. Umpleți borcanul cu scheleți de nuci. Adăugați o astfel de cantitate de vodcă, astfel încât partițiile să fie acoperite de vodcă. Insistați timp de șapte zile într-un loc întunecat. Tratamentul constă în luarea a 30 de picături de soluție diluată cu 200ml de apă o dată pe zi.


  Diabet zaharat. Zdrobiți scheleții de nuci, apoi se amestecă partițiile zdrobite cu vodcă, se insistă timp de o săptămână. Tinctura se bea o dată pe zi pentru 5 picături dizolvate într-o cantitate mică de apă. Acest remediu ar trebui luat pe stomacul gol. Cursul tratamentului durează de obicei între 21 de zile și trei luni.


  Sciatică, boală articulară. Într-un vas de sticlă, puneți aproximativ 40 de grame de partiții, adăugați 100-150 ml de vodcă. Insistați timp de două săptămâni, aplicați extern, frecați în locuri bolnave.

  Insomnie, nevroze. Pentru tratamentul tulburărilor sistemului nervos, aproximativ 40 de grame de partiții sunt amestecate cu 250 ml de vodcă. După două săptămâni, luați 25 de picături de trei ori pe zi.

  Boala tiroidiană. În 200-250 grame de partiții de nuci, adăugați 500 ml de vodcă. Acest amestec se insistă timp de două săptămâni. Programul de admitere este de trei ori pe zi pentru 30 de picături.


  Mastopatie. Luați 30 de partiții (scheleți) se adaugă la ele 150 ml de vodca. Soluția rezultată se insistă 10 zile. În fiecare zi, timp de două luni, luați 15 picături diluat în apă.

  Sănătate.

  Dacă vă place acest articol, distribuiți-l cu cei dragi și cu prietenii.

  Proiectul » Rețete Naturiste » a creat recent un canal YouTube : vă rugăm să susțineți canalul, ajută-ne să ajungem la 1000 de abonați. Tot ce trebuie să faci, doar să te abonezi la canalul nostru.
  E foarte simplu 🙂 Treceți la canal, apăsați click aici -> https://www.youtube.com/channel/UCQOmjMSyED8e9LRkLlKeLzg
  Vă mulțumim.