Cum de a crește Estrogenul la femei

  Fundalul hormonal stabil este cheia tinereții și frumuseții unei femei. Nivelul hormonilor sexuali depinde de bunăstarea, sexualitatea și funcția de reproducere. Principalul hormon feminin este estrogenul. Lipsa acestui hormon duce la consecințe negative pentru corpul feminin. Cum de a crește estrogenul la femei?

  Estrogen: funcții de bază
  Hormonul feminin estrogen este produs de ovare. Sinteza suplimentară a hormonilor are loc în stratul adipos, glandele suprarenale și ficat.

  Principalele sale caracteristici sunt:

  Hormonul feminin are un rol activ în dezvoltarea sexuală și maturizarea fetelor în adolescență.
  Estrogenii sunt responsabili pentru actualitatea ciclului menstrual, participă la formarea endometrului și la maturizarea ovulului.
  Afectează glandele mamare, încetinind sau oprind producția de lapte matern.
  Fundalul hormonal afectează atractivitatea exterioară a femeii: starea pielii, părului și unghiilor. De asemenea, hormonul distribuie țesutul adipos pe corp și ajută o femeie să mențină o figură subțire pentru o lungă perioadă de timp.
  Estrogenii contribuie la absorbția normală a calciului în organism. Protejează sistemul osos de osteoporoză, previne fragilitatea oaselor și dinților.
  Reduce conținutul de colesterol din sânge.

  Nivel scăzut de estrogen: simptome
  Există mai multe semne de scădere a estrogenului:

  Pierderea elasticității pielii. Devine uscată, își pierde elasticitatea, arată obosită;
  Deteriorare a părului și a unghiilor;
  Apariția unei cantități mari de papilom pe piele;
  Există probleme cu termoreglarea corpului: aruncă în căldură și frig;
  Datorită excreției rapide a calciului, rezistența oaselor, dinților se deteriorează, apare durerea articulară;
  Există salturi ale tensiunii arteriale, probleme în activitatea sistemului cardiovascular;
  Cu o lipsă de estrogen, există o întârziere în dezvoltarea sexuală a fetelor, amenoreea;
  Scăderea libidoului, uscăciunea vaginală;
  Schimbarea formei și dimensiunii sânilor;
  Pe fondul dezechilibrului hormonal, o femeie se simte iritabilă, agresivă. Starea de spirit se schimbă des, există plâns.

  Creșterea estrogenului cu medicamente
  Puteți diagnostica un nivel scăzut al hormonului numai cu ajutorul studiilor de laborator. Pe baza rezultatelor, medicul prescrie terapie de întreținere. Diagnosticul și tratamentul disfuncției hormonale este efectuat de un endocrinolog. De regulă, el prescrie medicamente hormonale, care conțin estrogen. Pentru a lua agenți hormonali este necesar sub supravegherea strictă a unui medic.

  Cum să creștem estrogenul: recomandări
  Pentru a ajuta organismul să restabilească echilibrul hormonal, o femeie trebuie să respecte următoarele recomandări:

  Primul lucru pe care trebuie să–l faceți este să vă asigurați un regim de odihnă și să vă revizuiți dieta.
  În cele mai multe cazuri, stresul regulat, lipsa somnului și relaxarea conduc la un dezechilibru hormonal. Corpul obosit, epuizat în absența unei alimentații complete nu poate funcționa normal și nu produce hormoni.
  Nutriție completă. Este necesar să se diversifice dieta cu produse bogate în fitoestrogeni (analog de estrogen). Printre acestea, toate tipurile de leguminoase (soia, fasole, năut), precum și semințe de in, dovleac, susan, sfecla, ierburi, rodii, morcovi.
  Restaurarea fondului hormonal implică alimente bogate în seleniu, care se găsește în alge, fructe de mare, nuci, dovleac, ciuperci.
  Merită să ne amintim că utilizarea fitoestrogenilor din alimente nu va da un rezultat rapid. Pentru ca nivelul de estrogen să crească, va dura ceva timp.
  Creșterea estrogenilor contribuie la viața sexuală activă a unei femei. În timpul actului sexual, există o producție de hormoni.
  Exercițiul fizic regulat este necesar pentru o femeie nu numai pentru a menține corpul subțire, ci și pentru un fundal hormonal normal. Exercițiile moderate, yoga, înotul vor îmbunătăți starea vaselor de sânge, circulația sângelui în organele pelvine și vor contribui, de asemenea, la reducerea stresului, agresiunii, îmbunătățind bunăstarea generală a femeii.

  Îngrijirea corpului, nutriția corectă, completă și odihna contribuie la stabilizarea echilibrului hormonal al corpului feminin, a atractivității și a bunăstării excelente a femeii.