12 Semne de deficit de magneziu pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

  Puține vitamine și oligoelemente au o importanță atât de mare pentru sănătatea umană ca magneziu. Magneziul este implicat în mai mult de 300 de reacții biochimice în organism, în normalizarea tensiunii arteriale, metabolismul, în reglarea sistemului imunitar, metabolismul proteinelor, calciului și multe alte aspecte ale sănătății. Prin urmare, este foarte important să obțineți o cantitate suficientă din acest microelement.

  Deficitul de magneziu este o problemă comună și poate provoca multe boli.

  Iată 12 semne de deficit de magneziu pe care ar trebui să le cunoaseți!

  1. Oboseala cronică

  Magneziul este de obicei recomandat persoanelor care suferă de oboseală cronică, lipsă de energie.

  1. Crampe musculare

  Dacă aveți adesea crampe musculare, aceasta poate fi o dovadă a deficienței de magneziu în organism.

  1. Migrenă

  Persoanele care suferă de migrene au adesea o lipsă de magneziu, care crește tensiunea musculară.

  Potrivit studiului, o sursă suplimentară de magneziu poate ameliora greața, vărsăturile, precum și sensibilitatea la lumină și sunet la persoanele cu migrene.

  1. Probleme de somn

  Ți-e greu să dormi? Te trezești des în mijlocul nopții?

  Acest lucru poate fi un semn de deficit de magneziu. Pentru a scăpa de aceste probleme este suficient pentru a crește aportul său. Cercetările efectuate în SUA arată că consumul suplimentar de magneziu poate ajuta la problemele legate de somn.

  1. Hipertensiune arterială

  Până în prezent, hipertensiunea arterială este una dintre cele mai grave probleme de Sănătate Publică din întreaga lume occidentală.

  Rezultatele unui mare studiu britanic din 2013 au arătat că persoanele cu un aport ridicat de magneziu au avut vase sănătoase și tensiune arterială normală.

  1. Dureri articulare

  Mulți oameni suferă de dureri articulare.

  În acest caz, creșterea consumului de magneziu va ameliora durerea articulară și, deoarece administrarea acesteia poate avea doar efecte secundare minore, de ce să nu încercați?

  1. Constipație

  Magneziul este necesar pentru funcționarea normală a intestinului.

  Lipsa de magneziu poate duce la constipație, deoarece acest mineral este necesar organismului pentru a înmuia scaunul și pentru a absorbi lichidul.

  1. Astm

  Studiile au arătat că, odată cu creșterea magneziului în sânge, respirația se îmbunătățește la persoanele care suferă de astm.

  Jurnalul medical foarte respectat «The Lancet» a raportat o corelație puternică între creșterea consumului de magneziu și reducerea simptomelor astmului.

  1. Depresie

  Magneziul poate juca un rol crucial în funcționarea creierului și stării de spirit. Unii experți consideră că nivelurile scăzute de magneziu din alimentele moderne pot provoca depresie și boli mintale.

  1. Deficit de calciu

  Deficitul de magneziu duce la o deficiență de calciu, deoarece magneziul este necesar organismului pentru absorbția calciului.

  1. Pofta de dulce

  Dacă organismul dumneavoastră nu are magneziu, vă va spune despre această dorință puternică de ciocolată sau bomboane. Prin menținerea aportului regulat de magneziu prin nuci, semințe și fructe, veți reduce pofta de dulciuri.

  1. Aritmie

  Bătăile inimii neuniforme pot fi, de asemenea, cauzate de deficitul de magneziu.

  Magneziul protejează vasele de sânge și poate rezista, potrivit unor cercetători.

  Cum să creștem aportul de magneziu

  Suplimentele nutritive cu magneziu pot fi achiziționate la o farmacie sau la un magazin de produse alimentare de sănătate.

  Există diferite soiuri: clorura de magneziu (gustul este amar, dar adesea recomandat), citratul de magneziu (cea mai bună opțiune dacă suferiți de arsuri la stomac, de exemplu), sulfatul de magneziu (ideal pentru adăugarea la o baie fierbinte relaxantă).

  Doza zilnică recomandată de magneziu este de 280 miligrame pentru femei și 350 miligrame pentru bărbați. Nu uitați să consultați un medic înainte de a utiliza suplimente alimentare!

  Alimente bogate în magneziu

  • Cacao: ciocolata neagră pură conține aproape 500 de miligrame de magneziu la 100 de grame
  • Legume cu frunze verzi: chard, salată, spanac
  • Fructe: banane, caise, avocado, piersici, prune
  • Nuci: migdale, cashews, nuci
  • Leguminoase: fasole și linte
  • Cereale: orez brun, mei, ovăz
  • Cartofi
  • Dovleac

  Distribuiți acest articol pe Facebook, astfel încât prietenii dvs. să vadă semnele de deficiență de magneziu și să crească aportul acestui mineral important!

  Добавить комментарий