Află Ce Beneficii are Kiwi pentru organism. TOP 10 Beneficii

  Beneficiile kiwi pentru organism

  Compoziția kiwi, valoarea calorică, valoarea energetică

  Greutatea medie a unui kiwi — este 100 g., cea mai mare parte a fructului este apa – 84%. Are proteine (aproximativ 1%), grăsimi (mai puțin de 1%), carbohidrați (aproximativ 10%). Fructul este caloric scăzut. Valoarea energetică a unui kiwi mediu este de 48 kcal. Kiwi este o sursă bună de fibre dietetice. În plus, conține acid nicotinic și diverse zaharide.

  Kiwi este bogat în vitamine, și anume: C, A, B1, B2, PP, B6, în 12, E, K1 (filochinonă), D, precum și beta-caroten. Acest fruct conține multe fibre, potasiu, calciu, magneziu, pectină, fosfor, mangan, fier, zinc, antioxidanți și aminoacizi, acizi de fructe, proteine vegetale actinidină, flavonoide, acizi organici. Kiwi conține enzima actidină care descompune proteinele. Promovează defalcarea proteinelor, normalizarea nivelului de coagulare a sângelui, afectează pozitiv tractul digestiv. Kiwi are o mulțime de antioxidanți și mai ales în coajă. Deci, kiwi-ul poate fi mâncat direct cu coajă, dar curățat cu atenție de fire de păr.

  Kiwi este capabil să elimine excesul de sare din organism, ceea ce este util pentru iubitorii de sare. O pereche de kiwi de dimensiuni medii oferă 1/4 din necesarul organismului nostru de acid folic. Piridoxina din fruct este mai mică – 4% din norma zilnică. Această vitamină este necesară pentru femeile însărcinate, care alăptează, precum și pentru copii și vârstnici.

  CITEȘTE ȘI : 10 Antibiotice Naturale – Concurenți Ai Companiilor Farmaceutice

  Kiwi ar trebui să fie consumat de cei cu diabet zaharat, deoarece are un indice glicemic scăzut și, în același timp, este un produs gustos. Fructul conține zahăr natural, dar în cantitatea optimă, care nu perturbă procesele metabolice ale carbohidraților și chiar are un anumit beneficiu pentru diabetici.

  Care este beneficiul cojii kiwi?

  Coaja de kiwi conține mulți antioxidanți. Prin urmare, kiwi are proprietăți anti-cancer, antiinflamatoare și antialergice. Pielea are de 3 ori mai mulți antioxidanți decât fructele în sine. Prin urmare, se recomandă să mănânci kiwi direct cu coaja. Desigur, înainte de aceasta, ar trebui să radeți firele de păr.

  Coaja de kiwi, potrivit oamenilor de știință europeni, are proprietăți antiseptice, poate ajuta cu dysbiosis. Se crede că, datorită cojii, kiwi-urile sunt distruse de microbi precum stafilococul și E. coli.

  Beneficiile kiwi pentru combaterea excesului de greutate

  Conținutul scăzut de calorii al acestui fruct, conținutul de enzime și enzime care descompun grăsimile ajută excelent la scăderea în greutate. Nutriționiștii au observat de mult că kiwi este o sursă excelentă de fibre vegetale. Semințele negre mici au o mulțime de fibre insolubile. Permite normalizarea digestiei în timpul dietei, reducerea timpului de trecere a scaunului prin tractul digestiv. Kiwi are un efect laxativ mic.

  Fibrele dietetice solubile absorb cu ușurință apa, creând volumul necesar pentru suprimarea apetitului în stomac.

  Datorită faptului că kiwi ajută la normalizarea digestiei, nutriționiștii îl recomandă să mâncați după masă. Kiwi va preveni greutatea în stomac și va ajuta rinichii. Fructul ajută la eliminarea excesului de lichid din organism.

  Există chiar și o dietă pe bază de kiwi. Ideea principală a dietei este de a consuma alimente cu conținut scăzut de calorii și o normă obligatorie – 5 kiwi pe zi. Unii experți recomandă efectuarea unei zile regulate de descărcare cu kiwi. Pentru a face acest lucru, trebuie să mâncați aproximativ 1 kg din acest fruct pe tot parcursul zilei. Puteți bea numai apă necarbonată.

  Consolidarea sistemului imunitar

  Fructul în cantități mari conține vitamină C. Prin urmare, în sezonul rece și perioadele epidemiologice ar trebui să fie consumate 1-2 fructe de kiwi pe zi pentru a crește imunitatea și pentru a proteja organismul de invazia agenților patogeni. În plus față de proprietățile sale principale, acidul ascorbic este implicat în procesele metabolice, protejează celulele corpului de daune, efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, întinerește corpul și previne procesul de îmbătrânire prematură.

  Kiwi în timpul sarcinii

  Kiwi este un fruct indispensabil pentru cursul normal al sarcinii. Acest fapt se datorează conținutului de acid folic în acesta, care este necesar în procesul de purtare a fătului. Corpul feminin are nevoie de această vitamină și de planificarea concepției. În plus, folacina este necesară oricărei persoane pentru hematopoieza normală, creșterea celulelor sănătoase, funcționarea sistemului nervos central și cortexul cerebral.

  Normalizarea sistemului cardiovascular

  Kiwi conține potasiu în cantități suficient de mari. Acest microelement este indispensabil pentru normalizarea inimii, întărirea pereților vaselor de sânge, reglarea tensiunii arteriale. În plus, potasiul elimină excesul de lichid din organism, prevenind și eliminând umflarea.

  Hematopoieza

  Kiwi conține o mulțime de fier, care este necesar pentru hematopoieza și reglarea hemoglobinei în sânge. Medicii recomandă utilizarea fructelor persoanelor care suferă de anemie sau au suferit o pierdere impresionantă de sânge. În plus, kiwi conține un element unic — actinidina, care reglează procesele metabolice proteice și, de asemenea, normalizează coagularea sângelui. Fructul previne formarea cheagurilor de sânge prin descompunerea activă a grăsimilor, care pot bloca arterele.

  Kiwi pentru curățarea rinichilor

  Kiwi are proprietatea de a elimina excesul de sare din organism, ceea ce îmbunătățește semnificativ activitatea rinichilor. Fructul previne formarea de pietre și nisip în rinichi, reduce riscul de jad și pielonefrită. În plus față de prevenirea urolitiazei, fructul împiedică formarea de pietre în vezica biliară.

  CITESTE SI : 22 Alimente Care Stimulează Sistemul Imunitar

  Kiwi pentru frumusețe

  Fructul exotic reglează pigmentarea părului, prevenind apariția părului gri. O cantitate mare de zinc, conținută în fruct, întărește unghiile și părul. Fructul este necesar pentru sănătatea pielii, îmbunătățește culoarea și starea generală, previne îmbătrânirea, datorită vitaminelor A și e concentrate în ea. Substanța reglează, de asemenea, producția de hormoni sexuali.

  Normalizarea tractului gastrointestinal

  Fructul, mâncat după masa principală, are un efect benefic asupra tractului digestiv. Mulți oameni o mănâncă pentru a reduce arsurile la stomac. Kiwi are o proprietate preventivă împotriva gravității în abdomen și apariția burp.

  Kiwi este util pentru sistemul nervos central

  Medicii recomandă să mănânci cel puțin un fruct pentru a scăpa de depresie și nevroze. Kiwi din tratează pentru stres, previne tulburări de somn. Fructul este recomandat pentru utilizare pentru sportivi, deoarece kiwi-ul este o sursă naturală de reaprovizionare a forțelor fizice și a energiei, acționează ca un stimulent.

  Prevenirea cancerului

  Datorită concentrației în compoziția sa de beta-caroten și acid ascorbic, kiwi produce o prevenire eficientă a dezvoltării tumorilor maligne. În plus, în acest fruct există o combinație rară de vitamine B6 și B9, care permite organismului să absoarbă rapid substanțele utile și să-și păstreze proprietățile anticanceroase.

  Добавить комментарий