Toate secretele vinului / Remedii pe bază de vin pentru sanatate

  Chiar și în cele mai vechi timpuri, vinul roșu era considerat unul dintre cele mai bune remedii pentru diferite afecțiuni. Hipocrate, de exemplu, a recomandat cataplasme pentru durerile reumatice și aplicări de comprese pe răni. Astăzi calitățile antibacteriene ale vinului au fost deja dovedite. Conține compuși polifenolici formați în timpul fermentării.


  Oamenii de știință au dovedit că vinul roșu poate ucide virusurile poliomielitei, gripei și herpesului. Pentru a îmbunătăți digestia, este suficient să beți doar un pahar înainte de mese. Această băutură conține amine care pot proteja stomacul de fenomene neplăcute precum ulcerul duodenal. Aceste substanțe stimulează și secreția de suc gastric.

  Remedii pe bază de vin pentru sanatate

  Proprietăți utile ale vinului și utilizarea acestuia pentru tratamentul bolilor
  Acidul cinamic, care face parte din băutură, are calități similare. Datorită acestei substanțe, stomacul uman este capabil să digere chiar și alimentele grele. De aceea vinul roșu este de obicei servit cu mâncăruri din carne. Trebuie remarcat faptul că consumul zilnic a vinului face țesuturile mai receptive la insulină și reduce orice manifestări ale diabetului. Cu toate acestea, nu merită să beți în cantități mari. Acest lucru este plin de consecințe.

  Vinul a fost folosit pentru a trata tot felul de boli. Multe rețete de vin roșu au fost create de-a lungul anilor. Iată câteva dintre ele.

  1. Vinul fiert este foarte util pentru bolile gastro-intestinale.
  Pentru pregătirea acestei băuturi. Trebuie să amestecați mai multe sticle de vin cu o sticlă de apă. Dacă vinul roșu este uscat și nu dulce, puteți adăuga puțină miere sau zahăr. După aceea, amestecul trebuie pus pe foc și adus la fierbere, dar băutura nu trebuie să fiarbă. După aceea, adăugați o lingură de coniac, câteva felii de lămâie, dar fără coajă, cardamom, cuișoare și scorțișoară.

  Remedii pe bază de vin pentru sanatate

  1. Pentru a menține corpul într-o formă bună, puteți lua următoarea băutură.
   Pentru gătit, aveți nevoie de 200 de ml de vin și usturoi. Folosiți vin alb pentru cel mai bun efect. Încălziți vinul și adăugați un cap de usturoi în ea. Aduceți băutura la fierbere și fierbeți timp de 30 de minute. Răciți băutura finită. Păstrați produsul finit într-un loc întunecat și numai la temperatura camerei. În acest caz, este mai bine să folosiți un recipient din sticlă întunecată. Medicamentul trebuie administrat trei zile într-o linguriță cu aproximativ 30 de minute înainte de mese. După aceea, merită să luați o pauză timp de 7 zile și apoi să repetați din nou cursul.
  1. Un remediu pe bază de vin roșu este bun pentru răceli.
   Pentru a-l prepara, aveți nevoie doar de 200 de ml de vin și un vârf de piper. De asemenea, puteți pregăti un alt produs. Într-un pahar de vin roșu, adăugați câteva semințe de cuișoare, puțină scorțișoară și o lingură mare de zahăr. După aceea, recipientul cu băutura ar trebui să fie pus pe foc și să fiarbă câteva minute. Este mai bine să beți un astfel de remediu fierbinte.

   Remedii pe bază de vin pentru sanatate
  2. Cagor pentru hemoglobină scăzută, experții recomandă utilizarea vinului Cagor.
   Vinul roșu din acest soi vă va ajuta să scăpați de problemă. Este suficient să consumați o lingură de băutură zilnic o dată pe zi, de preferință înainte de mese.
  3. Pentru a face față insomniei, puteți lua 30 de grame de Cagor încălzit înainte de culcare.
  1. Vinul roșu ajută chiar și în cazul bolilor articulare.
   Pentru tratament, puteți utiliza următoarea tinctură. Pentru gătit, trebuie să luați câteva lingurițe de rădăcini de gențiană și un pahar de vin. Componentele trebuie amestecate, turnate într-un recipient din sticlă și puse la infuzat. După trei săptămâni, produsul va fi gata. Trebuie să o luați o lingură de trei ori pe zi, de preferință înainte de mese. Cursul este de trei săptămâni.
  1. Din vinul roșu, puteți prepara un remediu care vă va ajuta să faceți față aritmiei și anginei pectorale.
   Pentru a pregăti medicamentul, trebuie să luați un litru de vin și să adăugați 10 tulpini de pătrunjel proaspăt împreună cu frunzele. Este mai bine să folosiți vin roșu uscat. De asemenea, trebuie să adăugați câteva linguri de oțet de struguri la produs. Recipientul cu amestecul trebuie pus pe foc și fiert timp de 10 minute. După aceea, este necesar să adăugați 300 de grame de miere și apoi să fierbeți încă 5 minute. Trebuie să luați produsul câteva linguri pe zi dacă vă simțiți rău. Păstrați băutura în recipiente de sticlă întunecată.

  Când tratați bolile cu vin, merită să ne amintim că această băutură este alcool și nu trebuie administrată copiilor. De asemenea, nu trebuie să vă ocupați singuri de tratamentul bolilor, deoarece acest lucru vă poate agrava starea. Este mai bine să căutați ajutor de la specialiști.