Cele mai bune alimente pentru întărirea oaselor și prevenirea osteoporozei!

  Produsele recomandate pentru prevenirea și tratamentul osteoporozei (deosebit de importante pentru femeile cu vârsta peste 45-50 de ani)!

  Corpul uman are nevoie de o mulțime de vitamine și minerale pentru a proteja oasele. De aceea, este important ca oamenii să ia măsuri preventive pentru a evita osteoporoza, precum și pentru ao trata. Alimentele joacă un rol important în acest proces, deoarece ajută sănătatea oaselor corpului.

  Fructe și legume

  Fructele și legumele sunt bogate în potasiu și antioxidanți. Se crede că un aport bun de alimente bogate în potasiu îmbunătățește sănătatea osoasă. Deoarece se crede că alimentele care oferă un echilibru alcalin sau neutru în organism ajută la prevenirea pierderii osoase.

  În acest caz, fructele și legumele cu încărcătura lor de potasiu și magneziu pot crește alcalinitatea nutrienților. Consumul de fructe și legume este recomandat persoanelor de la o vârstă fragedă, astfel încât acestea să poată întări masa osoasă și să prevină osteoporoza în viitor.

  Prune uscate

  Potrivit cercetărilor experților, prunele conțin antioxidanți și substanțe biologic active excelente pentru conservarea sănătății osoase. Conținutul său ridicat de vitamina K1, cupru, bor, precum și acid quinic contribuie la conservarea masei osoase.

  Un studiu efectuat cu 48 de femei cu probleme osoase cu vârsta cuprinsă între 65 și 79 de ani a arătat că consumul de 50 de grame de prune timp de 6 luni a ajutat la resorbția osoasă. Toate acestea indică faptul că prunele ajută la îmbunătățirea sănătății osoase în cazurile de osteoporoză.

  Iaurt, kefir

  Acestea sunt alimente care conțin magneziu, calciu, vitamina K, fosfor, care sunt esențiale pentru oase.

  Ajută la protejarea sănătății osoase. Beneficiile sale includ: echilibrează cantitatea de minerale și vitamine necesare organismului pentru oase și mușchi. Și, de asemenea conțin calciu, magneziu și fosfați, minerale care protejează oasele. Ca rezultat, ajută la îmbunătățirea absorbției vitaminei D și a hormonilor de creștere.

  O dietă echilibrată contracarează problemele osoase și alte boli cronice, în special obezitatea, cancerul și bolile cardiovasculare. Oasele sunt întărite prin utilizarea de vitamine, minerale, fitonutrienți, componente biologic active și oligoelemente necesare organismului.

  Leguminoase

  Dacă oamenii doresc să folosească leguminoase, atunci trebuie să le înmoaie în apă timp de cel puțin 5 ore pentru a reduce nivelul de fitați, substanțele conținute în leguminoase. Aceste substanțe afectează capacitatea organismului de a absorbi calciul conținut în aceste boabe. Ele sunt bogate în calciu, magneziu, fibre și alți nutrienți, cu toate acestea, pentru a le folosi, trebuie să fie pre-înmuiate.

  Carnea și excesul de proteine din alimente

  Consumul ridicat de carne și proteine zilnic determină organismul să piardă calciu, ceea ce poate fi dăunător sănătății osoase. Se știe că prea multă proteină nu ajută sănătatea și oasele. Se recomandă consumarea cantității necesare de proteine pe care organismul o cere prin utilizarea altor produse proteice pentru a compensa pierderea de calciu în organism.

  Alimente prelucrate cu conținut ridicat de sodiu

  Alimentele procesate cu conținut ridicat de sodiu nu sunt recomandate. Ca urmare, organismul tinde să piardă calciu și să slăbească masa osoasă. Este necesar să se reducă consumul de conserve, precum și cantitatea de sare adăugată la masă zilnic. Nu consumați mai mult de 2300 mg de sodiu pe zi.

  Alimente cu oxalați

  Oxalații sunt compuși care conțin anumite alimente care, atunci când sunt consumate, împiedică absorbția calciului. În acest caz, spanac, chard, sfecla, piper, germeni de grâu, praz, patrunjel ar trebui să fie consumate cu moderatie. În mod similar, struguri, cartofi dulci, cafea, ciocolată amară și zmeură. Amintiți-vă că totul este bine cu moderatie!

  Alcool

  Consumul excesiv de alcool duce la distrugerea masei osoase. Din acest motiv nu beti mult.

  Băuturi cu cofeină

  Băuturile cu cofeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul, băuturile carbogazoase, reduc absorbția calciului și slăbesc oasele. Din acest motiv, aceste băuturi trebuie consumate cât mai puțin posibil și mai rar. Nu beți mai mult de 2 cești de cafea pe zi.

  Mulți factori afectează pierderea osoasă. Vârsta înaintată, malnutriția, deficitul de hormoni, precum și administrarea de medicamente pot slăbi treptat oasele. Puteți trăi o viață liniștită cu un tratament natural pentru osteoporoză. Îngrijirea corpului trebuie respectată în rutina zilnică și în recomandări. Acordăm o importanță deosebită mâncării și exercițiilor ușoare cu gantere ușoare.

  Добавить комментарий