10 obiceiuri zilnice care ne distrug creierul

  Singurul organ din corpul nostru care gândește, este organul la care ne gândim cel mai puțin.

  Creierul nostru este cea mai importantă parte a corpului nostru care controlează tot ceea ce facem: cum respirăm, mergem, mâncăm și dormim.

  Acesta este procesorul central al tuturor funcțiilor corpului, un organ care analizează ceea ce vedem și auzim, inhalăm și simțim.

  Cu toate acestea, unele dintre obiceiurile noastre de zi cu zi pot distruge creierul. Iată ce trebuie evitat pentru a ne menține creierul sănătos.

  Ce este dăunător pentru creier

  • Obiceiul de a nu mânca micul dejun.

  Mulți oameni din cauza lipsei de timp nu au timp sau preferă să nu mănânce micul dejun. Cu toate acestea, micul dejun este o masă importantă, deoarece afectează performanța, rezistența și starea emoțională.

  În primele ore după trezire, creierul nostru are nevoie de nutrienți după o lungă perioadă de repaus. Dacă nu alimentați creierul cu energie, Acesta începe să utilizeze stocurile și va face eforturi suplimentare pentru a funcționa corect.

  Lipsa micului dejun poate duce la scăderea energiei, pierderea concentrației și a memoriei, starea de spirit proastă, activitatea fizică și intelectuală insuficientă.

  • Fumatul

  Știm că țigările sunt dăunătoare, dar ați bănuit că nicotina din țigări reduce fluxul de oxigen către creier și reduce materia creierului? Mai mult, uscarea prelungită a creierului poate duce la boala Alzheimer.

  Printre altele, aminele heterociclice, care sunt produse în timpul fumatului, interferează cu reproducerea ADN-ului, ceea ce duce la mutații care cauzează celulele canceroase.

  • Excesul de dulce

  Dragostea pentru produse dulci, făcute din făină albă, alimente prăjite și produse semifinite și, în același timp lipsa de fructe, legume și fibre în nutriție duce la acumularea de substanțe nocive în organism.

  Acest lucru crește riscul de apariție a tumorilor, dăunează sistemului imunitar, provoacă deficiențe nutritive și interferează cu dezvoltarea neurologică.

  • Somnul

  Somnul este esențial pentru sănătatea fizică și mentală. O persoană are nevoie de 8 ore de somn, astfel încât creierul să se poată odihni și celulele să se poată actualiza.

  Creierul este cunoscut pentru a elimina toxinele în timpul fazei de somn profund. În același timp, lipsa somnului accelerează moartea celulelor creierului, ceea ce duce la o deteriorare a memoriei, a oboselii și a dispoziției proaste.

  • Supraalimentarea

  Când mâncăm mai mult din ceea ce avem nevoie, substanțele reziduale sub formă de grăsimi se acumulează în corpul nostru și acest lucru duce la ateroscleroza vaselor creierului, care afectează funcționarea acestuia.

  Funcționarea slabă a creierului

  • Abuzul de alcool

  Alcoolul distruge organele și sistemul nervos, ficatul și inima, afectează reacțiile chimice din creier.

  Alcoolismul ucide celulele nervoase și încetinește rata de transmitere a impulsurilor nervoase.

  • Stresul

  Stresul are un efect multiplu asupra sistemului nervos, reducând performanța mentală. În plus, crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

  Obiceiul de a-ți acoperi capul cu o pătură

  Când vă acoperiți capul cu o pătură, crește concentrația de dioxid de carbon și reduce cantitatea de oxigen care are un efect dăunător asupra creierului.

  • Plictiseala

  Creierul tău, la fel ca mușchii, are nevoie de exerciții fizice. Dacă nu-l stimulezi, nu se mișcă.

  Conversațiile inteligente, citirea cărților, rezolvarea puzzle-urilor vă antrenează creierul, sporește capacitatea de învățare, îmbunătățește memoria și răspunsul la stimuli.

  • Tăcere

  În comunicarea orală, sunt implicate alte părți ale creierului decât în scris. Dacă rareori vorbești cu alte persoane, nu antrenezi acea zonă a creierului. Oamenii sunt creați pentru comunicare, iar lipsa acesteia provoacă depresie și anxietate.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/ 

  Добавить комментарий