15 Alimente alcaline (Minuni pentru sănătate)

  Mediul corpului uman în sine este alcalin și trebuie să rămână astfel. Dar creșterea consumului de alimente prelucrate și nesănătoase a schimbat drastic nivelul pH-ului corpului uman și mediul se transformă în acid pentru a descompune alimentele. Acesta este principalul conflict al corpului nostru, care duce la perturbarea sistemului imunitar și provoacă diverse boli.

  15 alimente alcaline cu care trebuie să vă împrieteniți pentru a menține pH-ul normal

  Hrișcă
  Hrisca este bogată în proteine și este o sursă excelentă de vitamine și fier. Este un mijloc de îmbunătățire a inimii și de prevenire a dezvoltării diabetului zaharat.

  Pepene galben
  Pepene galben nu numai că poate menține echilibrul apei, ci și poate elimina toxinele din organism. Valoarea pH-ului său este estimată la aproximativ 8,5, făcându-l un mediu alcalin. Toate tipurile de pepeni sunt cunoscute a fi surse mari de alcaline, precum și conținutul de apă este foarte mare.

  Ulei de măsline
  Dacă uleiul de măsline nu a fost niciodată în lista dvs. de top pentru alimente sănătoase, atunci este timpul să-l adăugați. Se știe că este bogat în antioxidanți, acizi grași mononesaturați și vitamina E. De asemenea, poate ajuta la reducerea riscului bolilor cardiovasculare și la reglarea zahărului din sânge.

  Semințe de in
  Bogat în antioxidanți, vitamina E și fibre, semințele de in sunt considerate a fi sursa superioară de alcaline. Acestea sunt cunoscute pentru a vă ajuta să vă mențineți inima sănătoasă, să reduceți inflamația și să ajutați la controlul bufeurilor la femeile menopauzale.

  Banane
  Acest fruct are o structură fibroasă și este compus din mai multe substanțe nutritive importante, cum ar fi vitaminele B, mangan, magneziu și potasiu. Bananele echilibrează zahărul din sânge, îmbunătățesc digestia, mențin sănătatea inimii și reglează metabolismul.

  Avocado
  Cu o varietate de substanțe nutritive, acizi grași mononesaturați, precum și fibre, avocado vă poate întări inima, vă poate controla colesterolul, vă ajută să absorbiți substanțele nutritive din fructe și legume.

  Morcovi
  Morcovii sunt bogați în beta-carotenomi, un grup de pigmenți care ajută la îmbunătățirea vederii. Ele sunt, de asemenea, renumite pentru conținutul ridicat de fibre, vitamina A, vitamina B8, vitamina C, vitamina K, potasiu și fier. Morcovii vă pot îmbunătăți procesele de gândire și pot neutraliza radicalii liberi.

  Fructe de padure
  Bogate în antioxidanți și fibre, fructele de pădure mențin activitatea memoriei, îndepărtează schimbările legate de vârstă, îmbunătățesc digestia, reduc riscul de cancer și unele boli cronice.

  Broccoli
  Broccoli are o abundență de vitamina B6, vitamina C, vitamina E, vitamina K, fibre, potasiu și cupru. Acest lucru reduce colesterolul, acționează ca un antioxidant puternic, îmbunătățește sănătatea oaselor, întăreste inima.

  Struguri
  Struguri sunt umpluti cu antioxidanți, polifenoli, care sunt cunoscuți pentru a reduce riscul bolilor pulmonare, pancreasului, esofagului, cancerului endometrial, colonului și cancerului de prostată. Ele pot, de asemenea, ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale și a anxietății la mulți pacienți.

  Conopidă
  O porție de conopidă poate reprezenta aproximativ 77% din valoarea zilnică a vitaminei C. Să nu mai vorbim de faptul că este bogată în vitamina K, tiamină, riboflavină, magneziu, potasiu și mangan. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii și vă poate întări inima.

  Lămâie
  Nutrienții găsiți în lămâie includ vitamina C, vitamina A, vitamina B6, vitamina E, riboflavină, cupru, calciu, potasiu și zinc. Sucul de lamaie poate ajuta la tratarea pietrelor la rinichi, precum și la reducerea riscului de accident vascular cerebral. Alte beneficii ale lămâii, la fel de importante, sunt prevenirea constipației, hipertensiunii arteriale și combaterea cancerului.

  Quinoa
  Cunoscut ca unul dintre cele mai bogate alimente bogate în proteine din lume, quinoa vă furnizează fibre de două ori mai mult decât alte cereale. Este, de asemenea, bogat în fier, lizină, magneziu, riboflavină și mangan. Quinoa poate ajuta la menținerea zahărului din sânge, a glucozei și a colesterolului în organism.

  Spanac
  Spanacul este un produs cu conținut scăzut de colesterol și grăsimi, saturat cu zinc, niacină, fier, magneziu, calciu, potasiu, vitamina A, Vitamina B6, vitamina C, vitamina E și vitamina K, bogat în antioxidanți. Neutralizează radicalii liberi, stimulează funcțiile creierului, îmbunătățește memoria și menține activitatea cardiacă.

  Добавить комментарий