OAMENII DE STIINTA EXPLICA 9 MODURI DE VINDECARE A LEZIUNILOR HEPATICE

  Organizația Mondială a Gastroenterologiei spune că ratele bolilor hepatice au crescut dramatic. În Marea Britanie, boala hepatică este a cincea cauză principală de deces. Ratele mortalității cauzate de afecțiunile hepatice cronice / Ciroză au crescut cu 30%.

  Simptome:
  dureri abdominale și umflături
  oboseala cronică
  urina întunecată
  pielea iritată / mâncărime
  pierderea apetitului
  greață și vărsături
  picioare umflate și glezne
  piele și ochi galbeni (icter)

  Acest tip de boală poate rezulta:
  anomalie a sistemului imunitar
  cancer la conductele biliare și ficat
  boala hepatică grasă nealcoolică
  gene
  infecții cauzate de paraziți și viruși.

  Cancerul hepatic este cauzat de :
  abuzul de alcool
  piercing / tatuaje
  diabet
  expunerea la toxine și substanțe chimice
  obezitatea
  actul sexual neptrotejat

  9 moduri de vindecare a leziunilor hepatice

  1. Alimentația sănătoasă
   Mâncarea sănătoasă este cea mai bună cale pentru ficat. Consumați alimente care conțin antioxidanți și fibre. Legumele ar trebui să fie baza Meniului. Limitați aportul de grăsimi saturate, zahăr și alimente procesate.
  2. Slăbire
   Reduceți consumul de alcool pentru a vă proteja sănătatea și pentru a pierde cu ușurință în greutate. Potrivit cercetătorilor, persoanele obeze care beau prea mult sunt de patru ori mai susceptibile la bolile hepatice.
  3. Fii mai activ
   Activitatea fizică este de o importanță mare. Obezitatea este un factor de risc, iar activitatea vă va ajuta să mențineți o greutate sănătoasă. De asemenea, este important pentru sistemul imunitar. Exercitiile reduc riscul de cancer la ficat si ajuta organismul sa «repare» leziunile hepatice.
  4. Renunțați la fumat
   Suplimentele din fumul de țigară sunt tratate în ficat și dacă aveți de-a face cu afecțiuni hepatice sau aparțineți unui grup de risc, stați departe de țigări pentru a preveni deteriorarea și cicatrizarea ulterioară.
  5. Stai departe de toxine
   Toxinele sunt periculoase pentru ficat. Încercați să stați departe de toate toxicele și feriți-vă de aerosoli, insecticide și fungicide. Vopselele cu aerosoli sunt de asemenea periculoase.
  6. Limitați consumul de alcool
   Un pahar de vin poate fi bun, dar prea mult vă poate pune viața în pericol. Evitați alcoolul dacă sunteți diagnosticat cu leziuni hepatice.
  7. Protejați-vă corpul
   Hepatita este principala cauză a leziunilor hepatice. Poate fi transmis prin sânge și fluide sexuale. Du-te la un salon dovedit pentru a face o manichiură. Dacă sunteți un fan al tatuajelor și piercingului, vă recomandăm să vă adresați unui artist de încredere.

  Verificați-vă medicamentele
  Ficatul dumneavoastră metabolizează tot ceea ce consumați, inclusiv medicamentele. Pastilele dăunează ficatului și ar trebui să fiți mai atenți dacă utilizați antipsihotice, medicamente pentru inimă, medicamente pentru substituție hormonală, pilule contraceptive și medicamente octopice.

  • Suplimente pentru ficat
   Sitamine antioxidante, cum ar fi C, E și beta-caroten; minerale, cum ar fi zinc și seleniu; vitamine; ierburi, cum ar fi armurariu, radacina de papadie, lemongrass pot ajuta la protejarea celulelor hepatice și de a scăpa organismul de otrăvuri

  Добавить комментарий