Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă vei mânca hrișcă în fiecare zi?

  Gustul terciului de hrișcă este familiar pentru fiecare dintre noi din copilărie. Și este destul de natural având în vedere beneficiile acestei culturi nutritive, care include proteine, carbohidrați, vitamine, minerale și antioxidanți.

  Deci, ce se va întâmpla cu corpul cu utilizarea zilnică a terciului de hrișcă? Ce este util in hrișcă și ce rău poate provoca organismul? La aceste și multe alte întrebări la fel de importante va dam răspunsuri în continuare.

  Nutriționiștii experimentează o dragoste specială pentru hrișcă, deoarece acest produs este un ajutor excelent pentru cei care au decis să scape ușor și fără a afecta corpul de kilograme în plus.

  Și toate datorită «carbohidraților lungi» conținute în hrișcă. Acestea oferă chiar și într-o cantitate mică pentru o perioadă lungă de timp un sentiment de saturație. Ca urmare, numărul de gustări se reduce, porția de alimente consumate devine mai mică, iar talia-mai subțire.

  În plus, hrisca are un efect diuretic, elimină toxinele și reduce stresul asupra ficatului. Curățarea și recuperarea, organismul nu numai că pierde mult mai repede excesul de greutate, dar, de asemenea, mai puțin intens câștigă ulterior (și nu este un secret faptul că menținerea greutății este mult mai dificilă decât pierderea în greutate).

  Proteina vegetală, care face parte din hrișcă, poate compensa lipsa de proteine de origine animală, care este deosebit de importantă pentru vegetarieni. La urma urmei, lipsa sau deficiența acestei proteine în sine duce la slăbiciune musculară, la scăderea eficienței și rezistenței.

  Hrișca datorită fibrelor și amidonului normalizează funcțiile tractului gastrointestinal, eliminând constipația și flatulența, ceea ce contribuie, de asemenea, la scăderea în greutate.

  Dacă v-ați decis să «stai» pe un monodiet de hrișcă de 14 zile, atunci, ca rezultat, puteți scade 14 kg.

  Dar! Aș dori să vă reamintesc că tot felul de mono-diete, precum și diferite tipuri de înfometare, sunt un stres imens pentru organism. Ca urmare, veți pierde 10 kg pe astfel de diete și veți câștiga ulterior 20 kg.prin urmare, este mai bine să normalizați nutriția și să includeți hrișcă ca unul dintre produsele integrale în dietă, dar în cantități rezonabile.

  Hrisca poate fi consumată zilnic în cantitate de 150-200 g.

  Cerealele de hrișcă sunt utile nu numai pentru cei care slăbesc, ci și pentru toți cei care doresc să trăiască o viață sănătoasă plină de energie.

  Acest produs este deosebit pentru persoanele care suferă de diabet. Hrișcă, care are un indice glicemic scăzut, ajută într-o perioadă scurtă de timp pentru a reduce conținutul de zahăr din sânge.

  În plus, fibrele dietetice ale cerealelor de hrișcă sunt digerate mult timp, ceea ce nu numai că reduce cantitatea de carbohidrați absorbiți, ci și diminuează senzația de foame. Toate acestea ajută la menținerea greutății diabetice la normal.

  Consumul regulat de hrișcă reduce riscul de formare a pietrelor în vezica biliară.

  Efectul anticancerogen la hrișcă, în special în ceea ce privește cancerul de sân și de colon, a fost de asemenea dovedit.

  Grasimile polinesaturate, care fac parte din acest produs, reduc nivelul colesterolului din sânge, normalizând astfel tensiunea arterială.

  Conținutul ridicat de magneziu din hrișcă reduce riscul de apariție a venelor varicoase, elimină umflarea extremităților.

  Hrisca conține o cantitate record de fier, astfel încât acest produs este recomandat persoanelor cu anemie.

  Beta-carotenul ajută la menținerea acuității vizuale.

  Hrisca îmbunătățește coagularea sângelui și întărește vasele de sânge, care este o excelentă prevenire a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

  Știați că hrisca este singurul produs din cereale care conține colină, responsabilă de funcționarea coordonată nu numai a sistemului nervos central, ci și a creierului?

  Dar asta nu e tot! Hrisca este pe bună dreptate considerată un antidepresiv natural, care, cu o utilizare zilnică, va scăpa de oboseală și va calma sistemul nervos.

  Dacă vă pasă de frumusețea pielii, unghiilor, dinților și părului, hrișcă ar trebui să fie în meniul dvs. în mod constant, deoarece conține o mulțime de minerale și vitamine.

  Separat, aș dori să spun despre beneficiile hrișcă pentru bărbați. Deci, utilizarea acestei cereale, normalizarea fundalului psihoemoțional și promovarea producției de dopamină, afectează în mod favorabil potența și libidoul reprezentanților jumătății puternice a omenirii.

  Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că hrisca poate aduce nu numai beneficii, ci și rău. Deci, hrișcă slab gătită sau gătită este slab absorbită, deci nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni ale stomacului și intestinelor.

  Este necesar să se limiteze sau să se excludă hrisca din dieta hipotensiunii, deoarece magneziul conținut în acest produs relaxează pereții vaselor de sânge, ceea ce duce la o scădere a presiunii.

  Și, desigur, hrisca este contraindicată și toate subprodusele persoanelor cu intoleranță la hrișcă.

  Pentru beneficii maxime organismului, se recomandă să înceapeti sa mancati dimineața, astfel încât «carbohidrații lungi «să furnizeze energie pentru următoarele 2 – 3 ore și să adoarmă stomacul vigilent, lipsindu-i posibilitatea de a da un semnal de foame.

  Dar, de la hrișcă la cină, este mai bine să refuzați din cauza «carbohidraților lungi» care încarcă stomacul cu o muncă lungă pe timp de noapte.

  Argument «contra»: pentru digestie hrișcă și lapte sunt necesare diferite enzime, cu calciu conținută în cantități mari în lapte, în interacțiune cu fier, care este bogat în hrisca, își pierde aproape toate proprietățile sale benefice.

  Argumentul «pentru»: hrișcă și lapte, îmbogățite cu vitamine și minerale, oferă organismului o «porție dublă» de substanțe utile.

  Compromis: nutriționiștii recomandă utilizarea terciului de hrișcă cu lapte numai pentru cei care nu au probleme cu organele digestive.

  Nutriționiștii susțin că terciul de hrișcă nu trebuie gătit, ci aburit. Faptul este că, atunci când gătesc hrișcă pierde aproximativ 30% din proprietățile sale utile, iar acest lucru este destul de mult, sunt de acord!

  Dacă fierbeți hrișcă cu cereale integrale, lăsați – o să stea timp de 30 până la 40 de minute. Dacă preferați boabele de hrișcă, atunci este suficient timp de 15 până la 20 de minute pentru a pregăti terci de hrișcă. Dacă alegeți fulgi de hrișcă, atunci puteți folosi un astfel de terci la 5 minute după aburire.

  Dacă vă decideți să gătiți terci, atunci ar trebui să respectați următoarele reguli:

  Utilizați metal (nu emailat!) vasele cu pereți destul de groși și un capac bine fixat (respectarea acestor condiții va contribui la faptul că hrisca este gătită uniform).
  Treceți cu atenție hrișcă înainte de gătire pentru a îndepărta impuritățile străine.
  Clătiți cerealele de mai multe ori (până când apa este clară).
  Observați proporția de 1:2 (două pahare de apă sunt luate pentru un pahar de hrișcă).
  În timpul gătitului, nu amestecați terciul de hrișcă, nu deschideți capacul și nu adăugați apă (toate aceste acțiuni duc la pierderea gustului hrișcă).
  Gatiti hrisca timp de 20 de minute (pana cand apa se evapora).
  Înainte de a fierbe terci de hrișcă, se recomandă la foc mare, apoi du la lent.

  Și totuși: indiferent dacă gătiți hrișcă sau fierbeți, adăugați unt la terci este recomandat după ce produsul este gata!

  Fii sănătos și poftă bună!

  Și nu uitati sa va abonati la pagina noastra facebook : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Добавить комментарий