Echilibrul Hormonal: 5 Moduri Naturale Pentru Hormonii Fericirii


  Mulți se luptă cu dezechilibrul hormonal, simptomele menopauzei, modificările hormonale. Astăzi există deja o adevărată filozofie despre legătura noastră cu natura, despre cum să restabilim echilibrul hormonal prin ciclul menstrual.

  Știm deja cum dieta și stilul de viață afectează corpul nostru și psihicul nostru și deja înțelegem că echilibrul hormonal depinde de glanda pituitară și este complet imposibil să «păcălești» pastilele hormonale. Astăzi, mulți oameni scriu că contraceptivele sunt principala cauză a tulburării echilibrului și a activității glandei pituitare și că este necesar să încredințăm corpului nostru corectarea dezechilibrului într-un mod natural, folosind în primul rând o nutriție adecvată. Înainte de a vă ajusta dezechilibrul hormonal cu pastile, asigurați-vă că ați încercat deja toate remediile naturale!

  Idei pentru ajustarea echilibrului hormonal într-un mod natural

  Evitați alimentele procesate.
  Gustări din făină albă (brioșe, chifle), zahăr alb, carbohidrați rafinați (orez alb, făină albă, alcool). Înlocuiți-le cu bare care nu conțin zahăr, gustări ușoare crude, mâncăruri bogate în leguminoase, produse de patiserie din făină integrală (făină integrală, făină de hrișcă, năut, nucă de cocos, migdale).

  Adăugați acizi grași omega-3 și Omega-6 în dietă.
  Acestea sunt numite acizi grași esențiali deoarece nu sunt produși de corpul nostru. Ajută activitatea celulelor noastre, reduc colesterolul rău și ajută ficatul să transforme excesul de hormoni. Acestea se găsesc în semințe de in și chia, în nuci și în aditivi alimentari pe bază de ulei de primroză.

  Renunță la xenoestrogeni.
  Xenoestrogenii sunt hormoni artificiali din compușii chimici din produsele pe care le folosim zilnic. Ei «înșeală» receptorii hormonilor din corpul nostru, iar aceștia din urmă iau xenoestrogeni pentru estrogen, ceea ce duce la o problemă. Le puteți evita prin renunțarea la jucării și recipiente din plastic (surse de bisfenol A), produse de curățare și produse de îngrijire personală care conțin parabeni și ftalați.

  Adăugați super-alimente în dietă.
  Spirulina, mac peruvian și produse apicole. Spirulina conține acizi grași esențiali și curăță ficatul, ajutându-l să absoarbă excesul de estrogen. Pulberea de mac peruvian are un efect direct asupra echilibrului hormonilor și fertilității, ameliorează simptomele PMS.

  Produsele apicole (polen, miere și lăptișor de matcă) conțin bioflavonoide care ajută sistemul nostru să elibereze hormoni într-o formă echilibrată. Este foarte important să obțineți Superfoods din surse fiabile și să vă asigurați că sunt de înaltă calitate. Le puteți folosi în Smoothies de dimineață, în delicii crude sau în sucuri.

  Adăugați fibre și grăsimi în dietă.
  Fibrele solubile ajută organismul nostru să elimine excesul hormonal prin «aruncarea» acestuia în intestin. Semințele de chia și in, fulgi de ovăz, linte, coji de psyllium și portocale sunt unele dintre cele mai importante surse de fibre solubile. Când vine vorba de grăsimi, vorbim despre materialul din care corpul nostru creează hormoni, deci folosim grăsimi saturate de înaltă calitate – avocado, ulei de nucă de cocos sau unt de cacao brut.

  Smoothie verde pentru glanda pituitară

  Echilibrul hormonal: 5 moduri naturale de a lupta pentru hormonii fericirii

  Un smoothie super-puternic, umplut cu fibre, grăsimi saturate, acizi grași esențiali și super-alimente, un remediu excelente pentru un echilibru perfect al hormonilor.

  Ingrediente:

  2 cani de apa

  2 linguri de semințe de cânepă decojite

  1 lingură de semințe de susan

  2 lingurițe de spirulină

  2 lingurițe de praf de mac

  2 lingurițe de semințe de chia

  1 linguriță de ulei de nucă de cocos

  1 banană coaptă, proaspătă sau congelată

  Cum să gătești:

  1. Într-un blender, amestecați la viteză mare : apă, semințe de susan și cânepă timp de un minut.
  2. Se adaugă Spirulina, pulberea de maca, chia, uleiul de nucă de cocos și banana și se amestecă la viteză medie timp de încă un minut, astfel încât toate ingredientele să se amestece.
  3. Bea pe stomacul gol.

  Добавить комментарий