10 Modalități eficiente de a scăpa de mâncărimea scalpului

  Mâncărimea scalpului este o boală foarte frecventă care provoacă iritații și disconfort. Există mulți factori care pot provoca această problemă, de la mătreață și piele uscată până la dermatită și alte afecțiuni ale pielii care trebuie tratate. Cu toate acestea, există remedii pe care le puteți utiliza înainte de a vizita un medic. Aloe vera, miere și ulei de măsline sunt doar câteva dintre remediile naturale pe care le puteți încerca chiar acum pentru un tratament eficient pentru scalp și păr.

  Am compilat câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să scăpați de mâncărimea scalpului, precum și să vă saturați părul și să îmbunătățiți creșterea părului.

  Mâncărimea scalpului este o senzație destul de neplăcută. Această afecțiune poate fi adesea cauzată de mătreață, dar există și alte cauze care pot provoca boala. Astfel de motive includ psoriazisul, eczema, infecția fungică, diabetul, dermatita. Dacă suferiți de mâncărimi ale scalpului, nu vă panicați. Există unele remedii naturale care vă pot ajuta să scăpați de această problemă enervantă.

  Oțet de cidru de mere

  Un motiv ar putea fi utilizarea zilnică a șampoanelor, balsamurilor și a altor produse de păr, deoarece toate aceste produse lasă reziduuri pe scalp. Oțetul de cidru de mere conține acid acetic, care vă poate permite să vă curățați scalpul de aceste reziduuri, iar proprietățile lor antibacteriene și antifungice fac pielea sănătoasă și curată. Pentru a pregăti un produs de păr de casă, diluați 2-4 linguri de oțet de cidru de mere cu o ceașcă de apă caldă. Frecați acest amestec pe scalp pentru a curăța părul, lăsați-l pentru câteva minute și apoi clătiți.

  Aloe vera

  Scalpul uscat este un factor care poate provoca mâncărimi ale scalpului. Aloe vera acționează ca un hidratant natural și are proprietăți antimicrobiene și calmante pentru a vă ajuta să faceți față acestei probleme. Aplicați gelul de frunze de aloe vera direct pe scalp, țineți timp de 20 de minute și apoi spălați-vă capul cu apă caldă. Produsul trebuie utilizat de două ori pe săptămână.

  Ulei de arbore de ceai

  Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene care pot combate în mod eficient mâncărimea. De asemenea, uleiul luptă împotriva virușilor și ciupercilor, care pot provoca mătreață și mâncărime ale scalpului. Adăugați câteva picături de arbore de ceai la șamponul natural preferat și utilizați-l până când starea dumneavoastră se va îmbunătăți.

  Ulei de nucă de cocos

  Uleiul de nucă de cocos este un alt agent natural care servește ca un hidratant care vă poate permite să scăpați de mâncărimea scalpului. Uleiul de nucă de cocos încălzit, este mai bine aplicat de două ori pe săptămână. Uleiul de nucă de cocos calmează scalpul iritat și hrănește întreaga piele.

  Miere brută

  Mierea brută este un alt remediu natural cu proprietăți antimicrobiene puternice, care conține vitaminele B2 și B5, care calmează pielea inflamată. Pentru a face o mască de casă, amestecați mierea brută cu apă caldă și spălați părul în timp ce acestea sunt încă umede. Masați scalpul cu miere timp de aproximativ 2 sau 3 minute. Apoi, înfășurați-vă capul într-un prosop și țineți-l în această stare timp de aproximativ 3 ore înainte de a clăti masca cu apă.

  Ulei de măsline

  Aplicați o cantitate mică de ulei de măsline pe scalp, acoperiți-vă capul cu un prosop și țineți-l în această stare timp de 4 până la 6 ore sau, dacă este posibil, pe noapte. Apoi spălați părul cu șampon natural. Acest remediu va ușura mâncărimea și va hidrata pielea.

  Avocado și banane

  Faceți piureul amestecând 2 banane și avocado, apoi frecați acest amestec pe scalp. Lăsați să stea timp de aproximativ 30 de minute, apoi clătiți bine cu apă. În plus față de toate, acest remediu ajută la intensificarea creșterii părului.

  Masaj

  Masați în mod regulat scalpul cu o perie, efectuând mișcări circulare moi. Acest lucru va accelera fluxul sanguin și va elimina celulele moarte. Înainte de a vă spăla capul, faceți acest exercițiu.

  Curățați periile și pieptenii

  Apariția mâncării scalpului poate deveni o problemă legată de igiena personală. Evitați să vă împărtășiți masajele și periile cu alte persoane și să le spălați și să le curățați în mod regulat.

  Sport

  Exercițiile îmbunătățesc fluxul sanguin, ceea ce înseamnă că celulele corpului primesc o varietate de elemente vitale, inclusiv oxigen. Circulația corectă reduce inflamația, care este asociată cu mâncărimea scalpului.

  Aceste remedii s-au dovedit utile pentru mulți oameni. Cu toate acestea, dacă aveți alte simptome în plus față de mâncărime, asigurați-vă că vă consultați medicul.

  Добавить комментарий